Στην Κίνα η ψηλότερη γέφυρα του κόσμου

Σχετικά άρθρα

Οι αρχές της Κίνας έδωσαν στην κυκλοφορία την ψηλότερη γέφυρα του κόσμου. Πρόκειται για την -καλωδιωτή και όχι κρεμαστή- γέφυρα Beipanjiang, μήκους 1.341 μέτρων, η οποία στέκεται σε ύψος 565 μέτρων πάνω από το έδαφος.

Το κόστος κατασκευής της γέφυρας άγγιξε τα 134 εκατομμύρια ευρώ, ενώ με την ένωση των δύο άκρων της τον Σεπτέμβριο , η Beipanjiang έγινε η ψηλότερη γέφυρα του πλανήτη, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη γέφυρα Si Du, η οποία στέκεται σε ύψος περίπου 496 μέτρων πάνω από το έδαφος, στην επαρχία Χουμπέι, στην κεντρική Κίνα.

Βρίσκεται στη νοτιοδυτική Κίνα και ενώνει τις επαρχίες Γκουϊτζόου και Γιουνάν, ενώ πια η απόσταση ανάμεσα στις πόλεις Λιουπανσούι και Χουανουέι θα καλύπτεται εντός περίπου δύο ωρών, αντί για τις πέντε που απαιτούνταν μέχρι σήμερα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...