Audi: Καταργεί τον V10 κινητήρα;

Σχετικά άρθρα

audi RS6 sedan V10

Φαίνεται ότι η Audi σκέφτεται σοβαρά να καταργήσει από την γκάμα της τον V10 και την θέση του να αναλάβει ένας V8 biturbo απόδοσης κοντά στα 550 άλογα. Η αρχή έχει γίνει με το νέο S4 το οποίο φορά έναν νέο 3.0 λίτρων κινητήρα V6 απόδοσης 333 ίππων σε σχέση με τον V8 4.2 λίτρων που φορούσε το προηγούμενο μοντέλο. Ως αποτέλεσμα της αλλαγής αυτής το αυτοκίνητο έγινε περισσότερο φιλικό προς το περιβάλλον αφού μειώθηκε η κατανάλωση του χωρίς ωστόσο να χάσει την ταχύτητα που πρέπει να έχει μια έκδοση S της Audi. Σημαντικό επίσης και η μείωση της τιμής του κατά €10.000 περίπου μιας και ο V6 TFSI κινητήρας είναι φθηνότερος στην κατασκευή του.

Θα μου πείτε τώρα ότι οι κινητήρες V10 που είναι τοποθετημένοι στα R8 V10, R8 Spyder, S6 και RS6 στοχεύουν σε ένα ειδικό κοινό αλλά οι σύγχρονες τάσεις τις αυτοκίνησης επιτάσσουν τεχνολογικά νέους κινητήρες με όσο τον δυνατόν μειωμένο βάρος, μικρότερη κατανάλωση με χαμηλότερες εκπομπές CO2 αλλά συνάμα να είναι και γρήγορα, κάτι που μπορεί να λυθεί με την χρήση υπερσυμπιεστή. Για να δούμε εάν οι φήμες αυτές επαληθευτούν στο μέλλον, μην περιμένετε πάντως αλλαγές νωρίτερα από το 2011 μιας και μέχρι τότε το πλάνο παραγωγής έχει ήδη επιβεβαιωθεί.

[Πηγή: Autoblog.nl]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...