Νέα ημέρα, νέο Supercar. Η Αμερικάνικη Panoz παρουσίασε το “Abruzzi Spirit of Le Mans” ένα νέο “χειροποίητο” supercar το οποίο αποδίδει 600 άλογα με 80 κιλά ροπής. Μόλις 81 αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν μέσα στα επόμενα 3 χρόνια και θα παραδίδονται κάθε Ιούνιο στον 24ωρο αγώνα του Le Mans μέχρι το 2013 τότε που θα διεξαχθεί ο 81ος αγώνας στην θρυλική πίστα.

Σχεδιαστικά το μπροστινό μέρος θυμίζει αυτό του GTR-1 “Batmobile” που μεσουράνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 με την μηχανή να είναι τοποθετημένη στο μπροστινό μέρος και το προηγμένο σύστημα ψύξης στο πίσω. Το αυτοκίνητο είναι κατασκευασμένο από ένα συνθετικό υλικό το οποίο είναι ελαφρύτερο, δυνατότερο, ανακυκλώσιμο και ανθεκτικότερο από το ανθρακόνημα.

Οι πλούσιοι οδηγοί του μαζί με το αυτοκίνητο θα παίρνουν “δώρο” και ένα σεμινάριο οδήγησης στην πίστα “Bugatti Circuit at Le Mans”. Μέχρι στιγμής το αυτοκίνητο έχει πάρει έγκριση για κυκλοφορία μόνο στους δρόμους της Ευρώπης, Ασίας, Μέσης Ανατολής και Νότιας Αμερικής με την τιμή του να παραμένει ακόμη άγνωστη.

[Πηγή: Panozautodevelopment]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)