Η ολοκαίνουργια Bentley Continental GT έκανε και αυτήν το ντεμπούτο της στο Παρίσι. Αν και εξωτερικά δεν έχει ιδιαίτερες αλλαγές με την προηγούμενη γενιά, το αυτοκίνητο διαθέτει τις απαραίτητες εκείνες πινελιές φρεσκάδας. Τα φωτιστικά σώματα εμπρός άλλαξαν, τα εσωτερικά είναι σαφώς μεγαλύτερα από τα εξωτερικά, φυσικά διαθέτουν LED φώτα ημέρας ενώ ακριβώς πάνω από το εξωτερικό φωτιστικό σώμα ξεκινάει ένας “μυς” που διαγράφει τα όρια του καπό και είναι ορατός από την θέση του οδηγού […]

Μηχανικά, η Continental θα διαθέτει φυσικά τον εξάλιτρο twin-turbo W12 με ορισμένες αλλαγές στην διαχείριση και νέα υλικά χαμηλότερης τριβής που ανεβάζουν την ιπποδύναμη στους 575 ίππους και την ροπή στα 700Nm. Η δύναμη θα μεταφέρεται στους τροχούς μέσω ενός νέου εξατάχυτου αυτόματου κιβωτίου με paddles στο τιμόνι. Το νέο αυτό κιβώτιο θα διαθέτει λειτουργία “quickshift” που θα μειώνει τον χρόνο αλλαγής ταχύτητας στο μισό -200msec- και θα μπορεί να κατεβάζει “μαζεμένες” πάνω από μία ταχύτητες πχ από τετάρτη σε δευτέρα χωρίς να περάσει από την τρίτη. Όλα αυτά δίνουν αποτέλεσμα 320 χλμ/ώρα τελική ταχύτητα και 0-100 km/h σε 4.4 δευτερόλεπτα.

Στο εσωτερικό συνεχίζεται η μακρά παράδοση των Bentley στην χλιδή και την πολυτέλεια, τα υλικά παραμένουν κορυφαία και ο εξοπλισμός υπερπλήρης με touch screen, πλοήγηση, 30GB σκληρό και πολλά άλλα! Η προσπάθεια για μείωση του βάρους μεταφέρεται και στο εσωτερικό με νέα ελαφρύτερα εμπρός καθίσματα αλλά παρόλα αυτά οι μηχανικοί υπόσχονται 11% μείωση του θορύβου στα 120 χλμ/ώρα.

Η νέα Bentley Contintental GT θα είναι διαθέσιμη προς πώληση τον επόμενο Μάρτιο με τιμές που θα είναι λογικά αλλά όχι δραματικά ανεβασμένες σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά. Αναλυτικό review μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

[Live Photos via: autoblog.nl]