Alfa Romeo GTV με δύο κινητήρες και δύο κιβώτια, απόδοσης 487 ίππων [w/video]

Σχετικά άρθρα

Ο Ολλανδός Stephan Lenior, της Squadra Tuning, ένας τρελαμένος Alfisti, μάλλον θα είδε το Bimotor Scirocco και είπε να δημιουργήσει κάτι το μοναδικό. Πήρε μια GTV και της έβαλε και δεύτερο κινητήρα, αφού συνδύασε τον εργοστασιακό V6 3.0 λίτρων με έναν 3.2 λίτρων V6 στο πίσω μέρος. Φυσικά η διαδικασία ήθελε χρόνο και κόπο όπως καταλαβαίνεις, δεν είναι εύκολο να ενώσεις δύο μοτέρ να λειτουργούν ταυτόχρονα.

Ο 3.2 λίτρων V6 προέρχεται από μια Alfa Romeo 166 και μαζί με το υποπλαίσιο και την ανάρτηση τοποθετήθηκαν στο πίσω μέρος του ιταλικού coupe. Και οι δύο κινητήρες μαζί αποδίδουν 487 άλογα με 577 Nm ροπής ικανά ώστε να επιταχύνουν την GTV από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα σε 4.5 δευτερόλεπτα, από τα 0 στα 200 χλμ/ώρα σε 14 δευτερόλεπτα περίπου, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 292 χλμ/ώρα.

Υπάρχουν 2 πεντάταχυτα κιβώτια τα οποία προέρχονται από την Lancia Kappa 2.4 JTD, τα οποία ελέγχονται ταυτόχρονα μέσω ενός λεβιέ ταχυτήτων. Για να αντισταθμιστεί το πρόσθετο βάρους αφαιρέθηκαν “περιττά” πράγματα όπως ηλεκτρικά παράθυρα, κλιματισμός, ηχομόνωση καθώς και τα εργοστασιακά ηλεκτρικά καθίσματα. Το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου ανέρχεται στα 1680 κιλά.

Η εμπρός ανάρτηση είναι της Koni με ελατήρια της Novitec. Από την 166 είναι και τα φρένα διαστάσεων 330mm μπροστά και 278mm πίσω ενώ το αυτοκίνητο διαθέτει 2 ρεζερβουάρ συνολικής χωρητικότητας 90 λίτρων. Οι ζάντες είναι OZ Ultraleggera 17″ και φορά ελαστικά Pirelli PZero Nero διαστάσεων 225/45.

Εκπληκτικός ο Ολλανδός. Τώρα το κατά πόσο θα αντέξει το σασί της GTV την πρόσθετη ιπποδύναμη δεν το ξέρω! Video και φωτογραφίες στη συνέχεια.

[Πηγή: Squada-Tuning]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr