Κάτι φαίνεται να κινείται πίσω από βαριά μαύρα σύννεφα που έχουνε μαζευτεί πάνω από το εργοστάσιο του Trollhattan της Saab. Η Σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία φαίνεται ότι πήρε το πράσινο φως ώστε να πάρει νέο δάνειο. Η Spyker μέσα στην εβδομάδα ανακοίνωσε ότι ζήτησε από την Saab Automobile AB (που λειτουργεί ως εγγυητής) και της ανήκει το εργοστάσιο του Trollhattan, να παραιτηθεί από κάθε δικαίωμα της από την Σουηδική Εθνική Υπηρεσία Χρέους (NDO) έτσι ώστε να ελευθερώνει τα χέρια της Saab ώστε να πουλήσει μέρος της ακίνητης περιουσίας της και να πάρει νέο δάνειο.

Το δάνειο θα παρθεί από την τράπεζα του Ρώσου επενδυτή Vladimir Antonov του οποίο πλέον το εργοστάσιο περνά τα δικά του χέρια. Ακόμη δεν ανακοινώθηκε το ποσό που θα δανείσει ή θα επενδύσει ο Ρώσος, αλλά σίγουρα η μέρα που θα ανακοινωθεί και επίσημα η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών δεν αργεί. Μπορεί η Saab να μην θέλει τον Ρώσο στα πόδια της, αλλά στη κατάσταση που βρίσκεται, τα χρήματα του είναι υπερπολύτιμα. Σε ότι αφορά το πότε θα ξεκινήσει ξανά η παραγωγή στο εργοστάσιο είναι κάτι που κανείς δεν ξέρει ακόμη, αφού οι προμηθευτές αν δεν πληρωθούν δεν στέλνουν κανένα ανταλλακτικό στην Saab.

[Πηγή: Reuters, Spyker | Photo Copyright: Torsten Silz/Getty Images]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

SPYKER CONFIRMS STATEMENT SWEDISH GOVERNMENT ABOUT RELEASE OF NDO’S SECURITY IN SAAB PROPERTY

Zeewolde, The Netherlands, 15 April 2011 – Spyker Cars N.V. (Spyker) confirms the announcement of the Swedish Government approving the release of the pledge of the Swedish National Debt Office (NDO) in the shares of Saab Automobile Property AB (Saab Property), subject to certain conditions.

Saab Automobile AB continues its discussions with respect to the sale of its property, based on the additional conditions of the Swedish Government. The outcome of the discussions is still not certain and subject to the approval of the European Investment Bank.

[/learn_more]