Το παλιό Fiat Panda ΙΙ ήταν ένα αξιοπρεπές μικρό αυτοκινητάκι. Εμφανισιακά το έλεγες ουδέτερο, με τις δύο “αναβαθμισμένες εκδόσεις” του σπορ και crossover να το ενισχύουν εμφανισιακά. Το νέο όμως Fiat Panda, που θα ξεκινήσει τη σταδιοδρομία του εντός του 2012, εμφανισιακά αν και θυμίζει το παλιό, θα είναι σαφώς ομορφότερο και φαίνεται πιο ποιοτικό. Είναι μεγαλύτερο ελαφρώς σε μέγεθος , αν και το μεταξόνιο παραμένει στα 2.3 μέτρα. Εσωτερικά θα έχει κάποια ρετρό στοιχεία που θα θυμίζουν το θρυλικό Panda I. Μπορεί οι συγκεκριμένες φωτογραφίες να δείχνουν το Panda βαριά καμουφλαρισμένο, αλλά τα σκίτσα του έχουνε διαρρεύσει εδώ και καιρό και έτσι μπορούμε να έχουμε μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη σε ότι αφορά την σχεδίαση του.

Όσον αφορά τους κινητήρες, πρωταρχικό ρόλο θα παίζει ο 900cc είτε ατμοσφαιρικός με 65 είτε τούρμπο με 85 άλογα (βενζίνης). Θα υπάρχει έκδοση φυσικού αερίου με 85 άλογα και τούρμπο και ο 1200cc με συνδυασμό βενζίνης και υγραερίου 69 ίππων. Επίσης θα υπάρχει και diesel κινητήρας με 75 άλογα. Όλες οι εκδόσεις θα διαθέτουν Start&Stop και ρύπους γύρω στα 100γρ/χλμ. Μιλάμε για πλήρη γκάμα και να θυμίσω και για την πρωτοπορία της Fiat στη χρήση φυσικού αερίου.

Τέλος να πω ότι το πρώτο Panda είχε ένα υψηλότατο νούμερο πωλήσεων της τάξης των 4.000.000 αυτοκινήτων! και όμως ήταν ένα αμάξι που πέρναγε απαρατήρητο. Η παραγωγή του panda I διήρκεσε από το 1983 – 2003. Σε ότι αφορά το Panda II έχει πουλήσει ήδη 2.000.000 αυτοκίνητα

[Πηγή: Temas Fantasy]