Η Gumpert θα κυκλοφορήσει το Tornante του 2015

Σχετικά άρθρα

gumpert-tornante-leaked-sketches-1

Μπορεί στην φετινή έκθεση της Γενεύης η Γερμανική Gumpert να παρουσίασε εντελώς ξαφνικά το Explosion, αλλά τρία χρόνια πριν στην ίδια έκθεση μας δείξει το Tornante.

Σήμερα, μαθαίνουμε από τα χείλη του υπεύθυνου Πωλήσεων και Marketing, Harald Schlegel, ότι η έκδοση παραγωγής του Tornante θα κυκλοφορήσει στο δρόμο από το 2015.

Το μοντέλο παραγωγής θα βασίζεται στην πλατφόρμα του Apollo και είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστεί στην Γενεύη του χρόνου και σύμφωνα με τον Harald Schlegel θα έχει διαφορετική σχεδίαση από το concept, και θα μοιάζει με τις φωτογραφίες παραγωγής που είχαν διαρρεύσει το 2012.

Το 2011 το supercar που είδαμε είχε κατασκευαστεί σε συνεργασία με την Carrozzeria Touring Superleggera και φορούσε έναν biturbo V8 κινητήρα 4.2 λίτρων απόδοσης 700 ίππων που αναμένεται να έχει τελική ταχύτητα μεγαλύτερη των 300 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας του αυτοκινήτου θα είναι ελαφρύς και θα ζυγίζει 196 κιλά και θα συνδυάζεται με το ημι-αυτόματο 6-τάχυτο TT40e κιβώτιο ταχυτήτων που έχει τοποθετηθεί και στο Apollo, με τις αλλαγές να γίνονται μέσω paddles.

Οι πόρτες είναι τύπου gullwing με το monocoque σασί χρωμιο-μολύβδου να διαθέτει σιδερένια και carbon μέρη τα οποία προσδίδουν την απαραίτητη ισορροπία και ασφάλεια κρατώντας το βάρος σε χαμηλά επίπεδα. Η ανάρτηση του αποτελείται από διπλά ψαλίδια. Φορά μονομπούλωνες ζάντες 19″ μπροστά και 20″ με ελαστικά Michelin Pilot Super Sport. Το συνολικό του βάρους θα είναι κατά 100-200 κιλά περισσότερα από αυτά του Apollo αφού είναι μεγαλύτερο κατά 100mm σε ύψος και 15mm σε πλάτος, και έτσι θα ζυγίζει κοντά στα 1300 με 1400 κιλά αναλόγως τον εξοπλισμό.

[Πηγή: telegraaf.nl]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ο Ιάπωνας Ken Okuyama παρουσίασε στη Villa d’Este το Kode61 Birdcage

Μετά τα Kode0 και Kode57, ο Ιάπωνας σχεδιαστής Ken Okuyama παρουσίασε στο φετινό Concorso d'Eleganza, που διοργανώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Villa d'Este, που...