Horner: Ο Vettel αντέχει στην πίεση

Σχετικά άρθρα

Έχουμε δει τον Sebastian Vettel να μην μπορεί να αντιμετωπίσει με μεγάλη επιτυχία την πίεση που του έχει ασκηθεί σε μερικούς φετινούς αγώνες. Ο Γερμανός έχει δηλώσει πως όταν οδηγεί, το μόνο που σκέφτεται είναι η νίκη και όχι η τεράστια βαθμολογική διαφορά που έχει. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που του έχει στερήσει μερικούς ακόμα βαθμούς. Ωστόσο, ο Christian Horner, αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull, τονίζει ότι ο Πρωταθλητής είναι εξαιρετικός υπό πίεση.

Είναι εξαιρετικά εντυπωσιακός υπό πίεση. Ποτέ δεν έπαψε να με εκπλήσσει σε καταστάσεις πίεσης. Το Μονακό ήταν ένα σαφές παράδειγμα, με τον τρόπο που κρατούσε τα μονοθέσια πίσω του, με τα ελαστικά του μην ήταν για να τρέξουν τόσο πολύ. Στη Βαρκελώνη, έβαζε το μονοθέσιο ακριβώς στη σωστή θέση απέναντι στον Hamilton.

Ήταν τέταρτος στη Γερμανία, και αν κοιτάξεις στους χειρότερους αγώνες των αντιπάλων του φέτος, έχουν πολύ χειρότερη θέση από αυτή. Έχει πάρει 6 νίκες, 2 δεύτερες θέσεις και μία τέταρτη. Δεν είναι κακό και ήταν σε θέση να κερδίσει άλλους τρεις αγώνες. Έχασε στον τελευταίο γύρο στον Καναδά και έχασε στην Κίνα, στο τέλος του αγώνα, όταν ήταν σε διαφορετική στρατηγική. Και στο Silverstone είχε το προβάδισμα μέχρι που έγινε το λάθος. Το Nürburgring είναι ο μοναδικός αγώνας που δεν έχει οδηγήσει, πράγμα που είναι από μόνο του ένα αξιοσημείωτο στατιστικό στοιχείο.

Το επιθετικό πρόβλημα του Γερμανού με κορυφαίους συνδυασμούς το έχουμε επισημάνει πολλές φορές, και ο Horner πιστεύει ότι η νοοτροπία του Seb είναι να στοχεύει πάντα στη νίκη.

Αυτό είναι που κάνει σε κάθε Grand Prix. Πρέπει να επιτεθεί. Είναι πεινασμένος για νίκες. Αλλά είναι, επίσης, λογικό να ξέρει ότι, όταν δεν μπορεί να νικήσει, πρέπει να μαζέψει βαθμούς. Αλλά η νοοτροπία του είναι να προσπαθεί να κερδίζει σε κάθε Grand Prix.


[Πηγή: Autosport | Photo Copyright: Red Bull Racing/Lars Baron/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...