H Chevrolet περιμένει ότι τουλάχιστον οι μισές Camaro ZL1 θα είναι αυτόματες

Σχετικά άρθρα

Για πρώτη φορά το Camaro ZL1 θα είναι διαθέσιμο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με την Chevrolet να δηλώνει ότι περισσότερους από τους μισούς που θα την αγοράσουν, θα την προτιμήσουν με το νέο 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Να θυμίσω ότι η νέας Camaro ZL1 2012 φορά ένα κομπρεσοράτο V8 6.2-λίτρων κινητήρα που αποδίδει 580 άλογα (από 550 που είχε αρχικά ανακοινώσει) με 754 Nm ροπής. Η αύξηση κατά 30 άλογα ευθύνεται χάρη στο νέο σύστημα εισαγωγής, στη νέα εισαγωγή αέρα και στο μεγαλύτερο intercooler.

Το Ward’s Auto δηλώνει ότι πέρυσι στην Αμερική το 89% των καταναλωτών, αγόρασε αυτοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο. Ειδικά για τα Camaro, το 70 των ιδιοκτητών που πήρανε μια Camaro SS, την επέλεξαν με αυτόματο κιβώτιο.

Τελικά που θα οδηγηθούμε; Στην εξάλειψη εντελώς των χειροκίνητων κιβωτίων; Οι μηχανικοί το έχουνε δηλώσει ήδη, με την Lamborghini να το κάνει πράξη. Στο χέρι μας είναι αν θα τους το επιβεβαιώσουμε ή όχι. Εγώ προσωπικά τα προτιμώ και τα δύο. Τα νέα αυτόματα κιβώτια διπλού συμπλέκτη είναι σκέτη απόλαυση, αλλά και το να “ανακατεύεις την κουτάλα” έχει και αυτή την μαγεία του.

[Πηγή: Ward’s Auto]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα