Τo Lotus City Car θα κυκλοφορήσει το 2013

Σχετικά άρθρα

Φαίνεται ότι το Aston Martin Cygnet θα αποκτήσει αντίπαλο αφού ο η Lotus θα περάσει στη παραγωγή το City Car Concept που είδαμε στην έκθεση του Παρισιού το 2010. Το αυτοκίνητο αναμένεται να είναι έτοιμο να βγει στη παραγωγή τον Οκτώβριο του 2013 και θα κοστίζει γύρω στις €33.000.

Πιθανότατα θα ονομάζεται Ethos και μηχανικά θα είναι διαθέσιμο με υβριδικούς και ηλεκτρικούς κινητήρες. Το πρωτότυπο του Παρισιού φορούσε την υβριδική πλατφόρμα που ανέπτυξε η Lotus σε συνεργασία με την Proton.

Η πλατφόρμα αποτελείται από έναν τρικύλινδρο 1200αρη κινητήρα 51 ίππων ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα μέγιστης απόδοσης 75 kW. Η συνολική ιπποδύναμη μπορεί να αγγίξει τα 162 kW (217 hp) αλλά συνεχόμενα αποδίδει 54 kW (72 hp) ικανά ώστε να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 9.0 δευτερόλεπτα και να πιάσει τελική ταχύτητα 170 χλμ/ώρα.

Η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 14.8 kWh και μπορεί να δώσει αυτονομία στο City Car 60 χλμ κινούμενο αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα του, ενώ η συνολική αυτονομία ανέρχεται στα 500 χλμ. Η κίνηση μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός κιβωτίου μονής ταχύτητας “Single-speed”. Ο 1200αρης κινητήρας είναι τεχνολογίας Flex-fuel και μπορεί να καταναλώσει μεθανόλη, αιθανόλη αλλά και βενζίνη.

[Πηγή: Leftlanenews]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Σε περιορισμένη παραγωγή η BMW M3 CS Touring

Η BMW έχει ξεκινήσει τις δοκιμές ανάπτυξης της Touring έκδοσης της M3 CS, με το αυτοκίνητο να φορά τον 3,0-λιτρο εξακύλινδρο twin-turbo κινητήρα απόδοσης...

Η Lotus ανακοίνωσε τις τιμές του Emeya στην Ευρώπη

Στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου, η Lotus αποκάλυψε το Emeya, με το οποίο η βρετανική εταιρία -υπό κινέζικη ιδιοκτησία- εισέρχεται στην κατηγορία των υπερπολυτελών...