Η αγορά της Αμερικής είναι πλέον περισσότερο επικερδής ακόμη και από αυτή της Κίνας

Σχετικά άρθρα

Πριν 3 χρόνια, το 2009, η αγορά αυτοκινήτων της Αμερικής ζούσε την μεγαλύτερη πτώση του στα τελευταία 25 χρόνια, αλλά μόλις 3 χρόνια μετά τα πράγματα δείχνουν εντελώς διαφορετικά. Σύμφωνα με το Autonews, η αγορά της Βορείου Αμερικής παρουσιάζει κερδοφόρα πορεία, την ώρα που η αγορά της Ευρώπης παρουσιάζει πτώση, ενώ αυτή της Κίνας, Ινδίας και Βραζιλίας συνεχίζουν να αυξάνεται μεν, με αργότερους ρυθμούς δε.

Οι πωλήσεις μικρών αυτοκινήτων στην Αμερική αυξήθηκαν κατά 10% το 2011 σε 1.28 εκατ. αυτοκίνητα, ενώ η αγορά της Κίνας παρουσίασε αύξηση 3 έως 5%, η μικρότερη αύξηση των τελευταίων 12 ετών, σύμφωνα με την Κινέζικη Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.

Αναλυτές τις αγοράς πιστεύουν ότι το 2012, η Αμερικάνικη αγορά θα αυξηθεί περαιτέρω 5.6%, ενώ σύμφωνα με την Polk, οι πωλήσεις στην Αμερική, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο θα παρουσιάσουν αύξηση, πουλώντας 77.7 εκατ. αυτοκίνητα μέσα στο 2012.

Οι Κινέζοι από την άλλη θέλουνε όσο τίποτα να αποκτήσουν τεχνογνωσία και έτσι το 2011, η κινέζικη κυβέρνηση εξαγόρασε αρκετές αμερικάνικες εταιρίες έναντι 60 δις δολαρίων, ώστε να αποκτήσουν γνώση σε νέες τεχνολογίες, με στόχο να μετατρέψουν το εμπορικό πλεόνασμα που έχουν σε περιουσιακά στοιχεία, αυξάνοντας περαιτέρω τα κέρδη τους. Παράδειγμα τέτοιας εταιρίας είναι η Boston-Power Inc. η οποία κατασκευάζει μπαταρίες ιόντων-λιθίου. Πέρυσι η κινέζικη GSR Ventures με έδρα το Πεκίνο και γραφεία στην Silicon Valley, επένδυσε στην Boston-Power 125 εκατ. δολάρια. Ο συνιδρυτής της GSR,  Sonny Wu, έγινε πρόεδρος της εταιρίας και πλέον κατασκεύασε νέο εργοστάσιο κοντά στη Σανγκάη ενώ δημιούργησε και ένα τεχνικό κέντρο στο Πεκίνο. Οι Κινέζοι δεν αγοράζουν μόνο Αμερικάνικες εταιρίες, αλλά και Ευρωπαϊκές με τον Jack Perkowski, ιδρυτή της ASIMCO Technologies (εταιρία πετρελαιοειδών) να δηλώνει ότι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, η Κίνα θέλει να μεταμορφωθεί σε έναν παγκόσμιο ηγέτη καινοτομίας.

[Πηγή: Autonews (1), Autonews (2) | Photo Copyright: Koichi Kamoshida/Getty Images AsiaPac]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...