Νέο Lada Sedan βασισμένο πάνω σε πλατφόρμα της Renault

Σχετικά άρθρα

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ρωσίας, η AvtoVAZ, η οποία κατασκευάζει και τα αυτοκίνητα της Lada, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να κατασκευάζει ένα νέο μικρό sedan αυτοκίνητο της Lada το οποίο θα βασίζεται πάνω σε πλατφόρμα της Renault. O CEO της AvtoVAZ, Igor Komarov, μιλώντας στο Bloomberg, δήλωσε ότι το νέο τετράθυρο Lada θα βγει από την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της στα τέλη του Φεβρουαρίου. Επίσης ο Komarov δήλωσε ότι θα κατασκευάζουν και αυτοκίνητα της Nissan στο ίδιο εργοστάσιο ώστε το εργοστάσιο να κατασκευάσει 750.000 αυτοκίνητα έως τα τέλη του 2012, 120.000 περισσότερα από τα 630.000 αυτοκίνητα του 2011.

Η AvtoVAZ ανήκει κατά 25% στην Renault-Nissan, αλλά ο Carlos Ghosn, ο CEO της Renault-Nissan, έχει δηλώσει πρόσφατα ότι στο μέλλον θα αγοράσει επιπλέον 25% της Ρωσικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Τέλος δες και ένα Lada Riva να κάνει donuts και drift μέχρι να καταλήξει τελικά στο χαντάκι.

http://www.youtube.com/watch?v=93RUW_xj2Z8&feature=player_embedded

[Πηγή: Bloomberg, YouTube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...