Οι ασφαλιστικές εταιρίες έχουνε ξεκινήσει να μειώνουν τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων από 5% έως 20% ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν στον έντονο ανταγωνισμό αλλά και στην οικονομική κρίση. Η Καθημερινή αναφέρει ότι οι μειώσεις γίνονται είτε απευθείας στα υφιστάμενα πακέτα είτε μέσω της προώθησης νέων ασφαλιστικών πακέτων που ενσωματώνουν εκπτώσεις που αγγίζουν το 20%.

Η Interamerican λάνσαρε πρόσφατα το “Anytime On Line”, ένα πρόγραμμα μέσω διαδικτύου που εξασφαλίζει εκπτώσεις έως και 20% λόγω του χαμηλότερου κόστους πρόσκτησης εργασιών και που πυροδότησε τιμολογιακό πόλεμο.

Από την πλευρά της, η Εθνική Ασφαλιστική, προώθησε στην αγορά τέσσερα νέα πακέτα με εκπτώσεις που φτάνουν στο 11%, ενώ όπως σημειώνει το δημοσίευμα προχώρησε σε επαναπροσδιορισμό των τιμολογιακών ζωνών που σε ορισμένες περιπτώσεις οδηγεί σε περαιτέρω μειώσεις ασφαλίστρων.

Παράλληλα, η Ιντερσαλόνικα, απαντά με μειώσεις με μεσοσταθμικές εκπτώσεις 5% ανάλογα με τους δείκτες ζημιές σε κάθε νομό, ενώ στο 15% φτάνουν οι μειώσεις στις οποίες προχώρησε η Αγροτική Ασφαλιστική σε συγκεκριμένες καλύψεις των προγραμμάτων της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μειώσεις αναμένεται να κάνουν και άλλες εταιρείες όπως η Axa Ασφαλιστική και η Υδρόγειος ενώ ανταγωνιστικά τιμολόγια εφαρμόζουν ήδη Allianz, Ergo, Generali, Groupama και Eurolife.

[Πηγή: Καθημερινή]

 • eγωδηλαδη  που πληρωσα πριν 15 μερεσ τα ασφαλιστρα θα παρω επιστροφη?????

  • ggarfe

   ΔεΝομίζωΤάκη…

  •  kai go afto nomizo…… apo triti ena tilefonima den 8a pesei kako…..

  • $14578045

   Φίλε ζήτα το δεν έχεις να κάνεις κάτι Χύμα στο κύμα πές τους το μην λυπάσαι είναι κοράκι τόσα χρόνια μας ρουφάνε το μεδούλι…

  • Tala

    Εγώ πριν 3 μέρες ανανέωσα στην Ιντερσαλλόνικα δεν είχα καμία μείωση..
   Δεν ισχύει για όλες τις εταιρίες και τα προγράματα.Στην εποχή μας δεν θα έπρεπε να ήταν καν είδηση, αφού πολύ κόσμος αφήνει τελείως ανασφάλιστο το όχημά του..