Το αυτοκίνητο που βλέπεις στις φωτογραφίες είναι η έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού Renault Zoe το οποίο διέρρευσε κατά την διάρκεια παρουσίασης του σε αντιπροσώπους της Renault στη Δανία. Σε σχέση με το πρωτότυπο Zoe που είχε παρουσιαστεί στην έκθεση του Παρισιού τον 2010, η έκδοση παραγωγής έχασε όλα εκείνα τα φουτουριστικά χαρακτηριστικά του. Διαθέτει τη νέα γρίλια της γαλλικής εταιρίας, συμβατικούς καθρέπτες και όχι τα LED φωτιστικά σώματα του πρωτότυπου.

Οι μπαταρίες του ηλεκτροκινητήρα είναι τοποθετημένες στο πάτωμα ώστε να επιτευχθεί χαμηλότερο κέντρο βάρους αλλά και να αλλάζουν γρήγορα. Το μήκος του αναμένεται να είναι κοντά στα 4 μέτρα, το ύψος του κοντά στο 1.6 μέτρο ενώ το μεταξόνιο θα αγγίζει τα 2.55 μέτρα.

Η φόρτιση των μπαταριών του θα μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους. Με μια αργή νυχτερινή φόρτιση, μια ταχεία 30-λεπτη μέσω ταχυφορτιστή όπου θα γεμίζουν έως 90% της χωριτικότητας η με την πλήρη αντικατάστασή τους. Οι φήμες μιλούν ότι θα έχει αυτονομία 150 χλμ.

Στη Δανία θα κοστίζει γύρω στις 165.000-175.000 κορόνες (22.000 – 23.500 ευρώ) χωρίς να περιλαμβάνεται στη τιμή η ενοικίαση των μπαταριών. Ντεμπούτο αναμένεται να κάνει την επόμενη εβδομάδα στη Γενεύη με τις πωλήσεις του να ξεκινούν από το καλοκαίρι.

[Πηγή: FDM]