Η μικρή Maserati θα ονομαστεί Levante

Σχετικά άρθρα

Εδώ και καιρό γνωρίζουμε ότι η Maserati ετοιμάζει ένα νέο entry-level αυτοκίνητο την οποία μέχρι σήμερα την γνωρίζαμε ως baby Maserati με κωδική ονομασία M157, αλλά τώρα μαθαίνουμε ότι θα λέγεται Levante, αφού στις 22 Δεκεμβρίου, η Maserati κατοχύρωσε το όνομα Levante για παγκόσμια χρήση. θα παρουσιαστεί μέσα στο 2013 και τον σχεδιασμό του τον έχει αναλάβει ο οίκος Pininfarina και θα τοποθετηθεί απέναντι από τα Audi A6, BMW 5-Series και Mercedes E-Class. Θα φορά αλουμινένιο σασί ενώ θα είναι διαθέσιμη και σε τετρακίνητη έκδοση.

Το μήκος θα είναι κοντά στα 4.9 μέτρα, παρόμοια με αυτό της BMW Σειράς , και για πρώτη φορά στην ιστορία της Maserati, θα φορά έναν turbo πετρελαιοκινητήρα, και 2 νέους βενζινοκινητήρες όπου ο ένας από αυτούς θα είναι η turbo έκδοση του V6 Pentastar της Chrysler 3.6 λίτρων. H απόδοση των κινητήρων θα κυμαίνεται από τα 300 έως τα 400 άλογα και θα συνδυάζονται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, ενώ θα υπάρχουν και τετρακίνητες εκδόσεις. Αργότερα θα υπάρχει και μια δυνατή έκδοση ώστε να ανταγωνιστεί τα γρήγορα E63 AMG, Audi S6 και BMW M5.

[Πηγή: Autoforum]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Maserati GranCabrio Folgore

Την ηλεκτρική Folgore έκδοση της νέας GranCabrio παρουσίασε σήμερα η Maserati. Το αυτοκίνητο διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες με απόδοση 761 ίππων με 1.350 Nm ροπής,...