Ο αντικαταστάτης της Ferrari Enzo θα παρουσιαστεί μέσα στο 2012

Σχετικά άρθρα

O Luca di Montezemolo σε πρόσφατη συνέντευξη του αποκάλυψε ότι ο αντικαταστάτης της Ferrari Enzo θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στο 2012. Αν και ο ισχυρός άνδρας της Ferrari δεν είπε πολλά, το Autonews αναφέρει ότι το νέο hypercar θα παρουσιαστεί αρχικά στους πιστούς και καλούς πελάτες της Ferrari σε μια ιδιωτική εκδήλωση που οργανώνει η Scuderia στο Maranello. Το επίσημο ντεμπούτο του αναμένεται να γίνεται είτε στις αρχές του 2013 στην έκθεση του Detroit είτε τον επόμενο Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύη.

Σε ότι αφορά το μηχανικό της μέρος, ο Montezemolo απλά έμεινε στον χαρακτηρισμό ότι θα είναι η ταχύτερη και δυνατότερη Ferrari που έχει βγει ποτέ, αλλά ο CEO της Ferrari, ο Amedeo Felisa, σε προηγούμενες δηλώσεις είχε αναφέρει ότι η νέα Enzo θα ονομάζεται F70, θα τεθεί απέναντι από τα Porsche 918 Spyder και της νέας McLaren F1 και θα αποδίδει 920 άλογα! Μηχανικά θα φορά έναν νέο θηριώδη V12 7.3-λίτρων κινητήρα, ο οποίος θα είναι μια βελτιωμένη έκδοση του V12 που φορά η F12berlinetta.

Το hypercar θα είναι “υβριδικό”, αφού θα διαθέτει σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, το γνωστό μας KERS, το οποίο το γνωρίσαμε μέσα από τα μονοθέσια της Formula 1. Το KERS θα δίνει μια ώθηση 120 ίππων με το πάτημα ενός κουμπιού αλλά δεν ξεκαθαρίζεται αν αυτά τα 120 άλογα είναι μόνιμα διαθέσιμα, ή θα είναι διαθέσιμα για κάποια δευτερόλεπτα, με το αυτοκίνητο να αποδίδει μόνιμα “μόλις” 800 άλογα. Το βάρος της αναμένεται να κυμαίνεται στα 1.134 κιλά, 200+ λιγότερα, από τα 1.365 της Enzo.

[Πηγή: AutoNews | Rendering Photos: Leftlanenews]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...