Video: Ferrari 599XX Evolution στην Suzuka, επίσημο αυτή τη φορά

Σχετικά άρθρα

Μετά το video που είδαμε μέσα στην εβδομάδα, η Ferrari έδωσε το επίσημο video από το shakedown της Ferrari 559XX Evolution στη Suzuka. Το αγωνιστικό είναι διαθέσιμο μόνο στους Ferrari Corse Clienti πελάτες της Ferrari, με την Scuderia να αναλαμβάνει την συντήρηση και την μεταφορά του αυτοκινήτου στα event που κάνει κατά καιρούς στις πίστες του Nurburgring, Fuji, Paul Ricard και Mugello.

Από πλευράς αεροδυναμικής, η 599XX Evo, διαθέτει ένα νέο ενεργά αεροδυναμικό bodykit με τεράστια πίσω αεροτομή, νέο διαχύτη και αεροδυναμικά splitter μπροστά. Η πίσω αεροτομή, έχει επηρεαστεί από το σύστημα DRS των μονοθεσίων της Formula 1, και τα δύο πτερύγια της ανοιγοκλείνουν ηλεκτρονικά ανάλογα με ορισμένες παραμέτρους, ώστε να προσφέρουν είτε επιπλέον κάθετη δύναμη είτε καλύτερη τελική. Οι παράμετροι αυτοί περιλαμβάνουν την γωνία του τιμονιού, την διαμήκη και την πλευρική επιτάχυνση, την ταχύτητα του αυτοκινήτου, καθώς και τις ενδείξεις από τα ESP, ABS, SCM και F1-Trac.

Όλα τα παραπάνω και σε συνδυασμό με τα νέα ελαστικά της Pirelli, προσφέρουν επιπλέον 330 κιλά κάθετης δύναμης στα 200 χλμ/ώρα με την αεροτομή ανοικτή, και 440 κιλά με την αεροτομή κλειστή.

Μηχανικά ο V12 κινητήρας αποδίδει επιπλέον 20 άλογα, αγγίζοντας πλέον τα 750 άλογα με 700 Nm ροπής με τις απολήξεις των εξατμίσεων να βγαίνουν πίσω από τις μπροστά ρόδες. Ζυγίζει 35 λιγότερα κιλά και το κιβώτιο ταχυτήτων, έχει κοντύτερες σχέσεις.

[Πηγή: Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...