Ο CEO της Ferrari, Amedeo Felisa μιλώντας στο Autonews αποκάλυψε νέες λεπτομέρειες για τον αντικαταστάτη της Ferrari Enzo (F70). Επιβεβαίωσε ότι θα παρουσιαστεί μέσα στο 2013 και θα φορά το νέο HY-KERS που παρουσιάστηκε στην έκθεση του Πεκίνου στις αρχές της εβδομάδας. Ο Felisa δήλωσε ότι το σύστημα HY-KERS μειώνει τη κατανάλωση κατά 40%, ενώ παράλληλα αυξάνει τις επιδόσεις.

Το σύστημα ζυγίζει 120 κιλά και παρότι το πρόσθετο βάρος, ο CEO επιβεβαίωσε ότι χάρις σε αυτό, τα 0-200 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3 δευτερόλεπτα γρηγορότερα σε σχέση με το αν δεν το φορούσε. Η Ferrari αντιστάθμισε το πρόσθετο βάρος μειώνοντας το βάρους του σασί και του κινητήρα, ενώ οι μπαταρίες ιόντων λιθίου που χρησιμοποιεί το HY-KERS, είναι της Samsung Electronics, με την Ferrari να τις τοποθετεί σε δικά πακέτα.

Τέλος ο Felisa δήλωσε ότι το hypercar θα φορά ένα σασί κατασκευασμένο από τον ίδιο βαθμό carbon, που κατασκευάζονται και τα μονοθέσια της Formula 1. Το carbon αυτό είναι ελαφρύτερο και ανθεκτικότερο σε σχέση με αυτό που έχει χρησιμοποιηθεί στην Enzo και στην F50.

Οι φήμες μιλούν ότι θα φορά έναν νέο θηριώδη V12 7.3-λίτρων κινητήρα, ο οποίος θα είναι μια βελτιωμένη έκδοση του V12 που φορά η F12berlinetta, ενώ υπάρχουν φήμες ότι ο κινητήρας θα είναι ίδιος με αυτόν της Berlinetta 6.3-λίτρων. Όπως και να έχει, θα αποδίδει 800 άλογα και σε συνδυασμό με το KERS, θα αποδίδει συνολικά 920 άλογα. Το βάρος της αναμένεται να κυμαίνεται στα 1.134 κιλά, 200+ λιγότερα, από τα 1.365 της Enzo, και θα διαθέτει σώμα κατασκευασμένο από carbon και αλουμίνιο. Τα 0-100 χλμ/ώρα αναμένεται να τα κάνει σε λιγότερο από 2.5 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 408 χλμ/ώρα.

[Πηγή: Autonews | Photos: Teamspeed]