Η Google ψάχνει να συνεργαστεί με αυτοκινητοβιομηχανίες για το αυτόνομο σύστημα οδήγησης της

Σχετικά άρθρα

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Συνέδριο SAW, ο Anthony Levandowski, διευθυντής του προγράμματος του αυτόνομου αυτοκινήτου της Google, δήλωσε ότι ο κολοσσός του internet αναζητά αυτοκινητοβιομηχανίες ώστε να συνεργαστούν και να βγάλουν στην ευρεία παραγωγή, το αυτόνομο σύστημα οδήγησης της.

Ο Levandowski δήλωσε:

Το πιο σημαντικό πράγμα στον τομέα των υπολογιστών, είναι να μπορέσουν μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, να οδηγήσουν ένα αυτοκίνητο. Ήδη βρισκόμαστε σε συνομιλίες με τις αυτοκινητοβιομηχανίες ώστε να φέρουμε τη τεχνολογία αυτή στα αυτοκίνητα παραγωγής.

Η Google έχει κερδίσει την πατέντα “Mixed-mode Vehicle to Autonomous Mode” ή με απλά λόγια, για ένα σύστημα με το οποίο με το πάτημα ενός κουμπιού, ενεργοποιείται το αυτόνομο σύστημα που αναπτύσσει. Το σύστημα μέσο ενός πολύπλοκου σετ αισθητήρων, λέιζερ, συστημάτων πλοήγησης και συστημάτων απεικόνισης και χαρτών μπορεί να οδηγεί μόνο του το αυτοκίνητο, αφού αναλύει όλα τα δεδομένα που συλλέγει από τα παραπάνω συστήματα.

Ακόμη το σύστημα δεν έχει ολοκληρωθεί αφού η Google παλαιότερα είχε δηλώσει ότι το αυτόνομο αυτοκίνητο της θα οδηγεί καλύτερα από εσένα, όταν είσαι μεθυσμένος ενώ τώρα δηλώνει ότι, το αυτόνομο αυτοκίνητο τους “θα μπορεί γίνει με μεγάλη άνεση ένα αυτοκίνητο ξενάγησης στο Millenium Park του Σικάγο.” Μέχρι σήμερα η Google έχει διανύσει περισσότερα από 320.000 χιλιάδες χιλιόμετρα με τα τροποποιημένα Toyota Prius και Audi TT. Το πότε θα βγει στην αγορά η αυτόνομη τεχνολογία; Η Google λέει ότι θα είναι έτοιμη, όταν θα έχει συμπληρώσει περισσότερα από 1.600.000 χλμ.

Αν σου κάνει εντύπωση πόσοι είναι αυτοί που θα ήθελαν να έχουνε στη κατοχή τους ένα αυτοκινούμενο αυτοκίνητο; Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της J.D.Power, το 20% των ανθρώπων που ερωτήθηκαν, είπανε ότι αν το σύστημα κοστίζει μέχρι 3.000 δολάρια, τότε θα ήταν πρόθυμοι να το αγοράσουν.

[Πηγή: Detroit News (1), (2)jdpower]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...
Autoblog.gr