Η Toyota και η Subaru φαίνεται ότι έχει δώσει το πράσινο φως ώστε να βγούνε στη παραγωγή οι cabrio εκδόσεις των Toyota GT 86, Subaru BRZ και Scion FR-S. Μηχανικά η ανοικτή έκδοση δεν αναμένεται να έχει διαφορές και έτσι θα φορά τον 2.0-λιτρο D-4S boxer κινητήρα απόδοσης 200 ίππων με 205 Nm ροπής.

To Αμερικάνικο Car & Driver αναφέρει ότι οι δύο Ιαπωνικές εταιρίες σκέφτονται το ενδεχόμενο να βγάλουν στη παραγωγή και μερικά ακόμη πισωκίνητα μοντέλα. Θα βασίζονται πάνω στη πλατφόρμα των Toyobaru και ανάμεσα τους θα υπάρχει ένα τετράθυρο sedan και ένα μεγαλύτερο δίπορτο coupe. Το Sedan θα πωλείται με τα σήματα της Toyota και της Lexus, ενώ το Coupe θα είναι η απάντηση της Toyota απέναντι από τα Ford Mustang, Hyundai Genesis coupe και Chevrolet Camaro.

Τα αυτοκίνητα αυτά αναμένεται να φοράνε μεγαλύτερους κινητήρες με μεγαλύτερη απόδοσης. Αν όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η cabrio έκδοση των Toyobaru θα βγει στην αγορά είτε στα τέλη του 2013 είτε στις αρχές του 2014 ενώ τα υπόλοιπα μοντέλα πρέπει να τα περιμένουμε 2 χρόνια αργότερα.

[Πηγή: Car & Driver | Rendering Photos: Theophilus Chin]

 • για το κάμπριο έχω κάποιεσ ενστάσεισ..εκτός και αν το κάνουν ωραίο γιατί κάμπριο και ωραίο είναι δύσκολος συνδυασμός…επίσης χάρηκα με τη είδηση για νέα πισωκίνητα που θα είναι περισσότερα άλογα και θα παίξουν σε άλλεσ κατηγορίες..

 • cfu

  good news

 • Renesis1

  Gazokiller τι λες? coupe ή cabrio?.. :)))

  • με περνάς για gay για να θέλω το cabrio!!!??

   δε νομίζω!!

   έλεος…για ποιο λόγο να το βγάλουν κ ανοιχτό?
   καλά έκανε η Mazda κ δε το έκανε με το RX8

  • Renesis1

   Ξέρω τα γούστα σου και σε πειράζω!

   Όσον αφορά το RX8 συμφωνώ και γω, κουπέ και μόνο. Μία φορά το κάνανε με το RX7 2ης γενιάς, δεν ήτανε άσχημο βέβαια, αλλά χάνεις οπωσδήποτε το πολυπόθητo rigidity..

   Επειδή όμως σε αυτήν την ζωέ ποτέ μη λές ποτέ, σου παρουσιάζω το one off RX8 Cabriolet που κατασκεύασε η Mazda για καθαρά επετειακούς / εξαγωγικούς λόγους..

   http://www.japanesesportcars.com/galleries/img3075.htm

   Ελπίζω να μην είσαι πολύ σκληρός στό σχολιασμό.. και αυτό RX είναι το καημένο.. :)))))

 • POLO R

  επιτέλους η ΤΟΥΟΤΑ ξύπνησε για τα καλά..