Έχουμε δει κατά καιρούς διάφορες αγγελίες πώλησης αυτοκινήτων στο eBay περίεργες ή μη. Αυτό που βλέπεις εδώ ονομάζεται Sea Lion και έχει κατασκευαστεί από τον Marc Witt και την Applied Design. Είναι αποτέλεσμα σοβαρής δουλειάς και μηχανολογικής έρευνας.

Οι κατασκευαστές του ισχυρίζονται ότι είναι το πιο γρήγορο αμφίβιο όχημα στο κόσμο και ότι μπορεί να πιάσει τα 200 χλμ/ώρα στη στεριά και τα 100 χλμ/ώρα στη θάλασσα. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν υπάρχουν δομικά στοιχεία δανεισμένα από άλλα οχήματα με το σχεδιασμό του να έχει δημιουργηθεί από ένα λευκό χαρτί. Η κινητήριος δύναμη για το Sea Lion είναι ένας από τους πιο ευρέως κατασκευασμένους κινητήρας με ρότορα της Mazda, ο 13Β. Όμως, δεν είναι οι επιδόσεις και τα τεχνικά χαρακτηριστικά που το κάνουν ξεχωριστό αλλά η προσοχή στη λεπτομέρεια μιας έξυπνης και περίπλοκης κατασκευής.

Κατά τη μετάβαση από το αυτοκίνητο σε βάρκα, οι εμπρός τροχοί ανασηκώνονται μαζί με το καπό. Υπάρχει ένα κάτι σαν splitter στο εμπρός μέρος το οποίο μετακινείται και έρχεται σε τέτοια θέση ώστε να δημιουργήσει μύτη για την καρίνα και να εξασφαλίσει άνετη πλεύση. Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι το flap που καλύπτει το κάτω μέρος του οχήματος εκεί που θα βρίσκονταν οι τροχοί αλλά και μια καταπακτή που ανασηκώνεται αυτόματα μαζί με 2 αποθηκευτικούς χώρους σε κάθε πλευρά που και ένα κάλυμμα για το κινητήρα και το ψυγείο για να διατηρεί τον κινητήρα Αποκτάται επίσης μια καταπακτή που θα αυξήσει αυτόματα, θα συμμετάσχουν δύο δοχεία αποθήκευσης σε κάθε πλευρά και ένα κάλυμμα του κινητήρα στη σωστή θερμοκρασία

Η τιμή που ζητάει ο κατασκευαστής για αυτό το μοναδικό αμφίβιο είναι 259.500 δολάρια (περίπου €200.000) και περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις εδώ.

http://www.youtube.com/watch?v=TtHH0mkh-I0&feature=player_embedded

[Πηγή: Fantasy Junction]