Φθηνότερα ασφάλιστρα για οδηγούς με λιγότερα χιλιόμετρα

Σχετικά άρθρα

Οι ασφαλιστικές εταιρείες προσανατολίζονται στο να παρουσιάσουν νέα ασφαλιστικά πακέτα με την λογική ότι όσα λιγότερα χιλιόμετρα κάνει ένα αυτοκίνητο, τόσο φθηνότερα ασφάλιστρα θα έχει. Παρόμοια συστήματα τρέχουν εδώ και πολλά χρόνια σε αρκετές χώρες στην Ευρώπη και πρώτη εταιρία που θα προχωρήσει σε τέτοια συμβόλαια θα είναι η Interamerican.

Η μειωμένη χρήση των αυτοκινήτων από τους πολίτες της χώρας, λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και της τιμής της βενζίνης, οδήγησε στο 2011 στη μείωση του αριθμού των ατυχημάτων που είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί και το κόστος ζημιών και αποζημιώσεων που καταγράφηκε μέσα στο περασμένο έτος. Έτσι οι εταιρίες ασφάλισης προχώρησαν σε σημαντικές εκπτώσεις ασφαλίστρων.

Στην τιμολόγηση των νέων ασφαλίστρων, εκτός από την ηλικία και το επάγγελμα του οδηγού , θα λαμβάνονται υπόψη τα χρόνια κατοχής της άδειας οδήγησης, η ηλικία του οχήματος, η ζώνη τιμολόγησης και ο τόπος μόνιμης κατοικίας του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου. Υπόψιν θα ληφθούν και τα έτη ανανέωσης που κάνει κάποιος οδηγός στην ίδια ασφαλιστική εταιρία, καθώς και η συνέπεια του οδηγού στην προσεχτική οδήγηση.

[Πηγή: Kariera24]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Mustang Mach-E ηλεκτρίζει το stage της Ford στο Golden Hall

Γιορτάζοντας και στην Ελλάδα την επέτειο των 60 χρόνων Ford Mustang, του πιο εμβληματικού σπορ μοντέλου της παγκόσμιας σκηνής, η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang...