Η Ρώσικη αγορά νέων αυτοκινήτων ήταν μια από τις πιο έντονα επηρεασμένες από την οικονομική κρίση. Η πιστωτική δυσκολία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αλλά και σε συνδυασμό με την εξασθένιση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, είχε σαν αποτέλεσμα το σύνολο των νέων ταξινομήσεων να συρρικνωθεί πάνω από 50% σε σύγκριση με τους αριθμούς του 2007 και 2008.

Αυτή η πορεία όμως φαίνεται να τελειώνει και η καμπύλη να αντιστρέφεται καθώς ο Ιούνιος έκλεισε με μια αύξηση της τάξης του 10%. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Ένωση των Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων (AEB), που έχει έδρα τη Μόσχα, τα 272.125 αυτοκίνητα που πωλήθηκαν τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού είναι το μεγαλύτερο νούμερο από τον Ιούλιο του 2008. Η ΑΕΒ αναφέρει ότι αναμένει η ρώσικη αγορά να κλείσει το έτος με συνολικό αριθμό νέων αυτοκινήτων άνω των 2,8 εκατομμυρίων αυτοκινήτων.

Στο Autonews, που φιλοξενείται αυτή η είδηση, αναφέρει επίσης ότι η Ρωσία έχει γίνει ένα κέντρο παραγωγής από διάφορες εταιρίες όπως η GM, η Ford και η Fiat με τις επενδύσεις τους να απλώνονται σε όλη τη χώρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παραγωγή του νέου Opel Astra sedan αλλά κάποια από τα μοντέλα Chevrolet να γίνονται στην Αγία Πετρούπολη.

[Πηγή: Autonews]