Σίγουρο θεωρείται πλέον ότι η BMW στην έκθεση του Παρισιού τον Σεπτέμβριο θα παρουσιάσει το 1-Series GT Concept, το οποίο θα μας δείχνει το πως θα μοιάζει το μοντέλο παραγωγής. Το αυτοκίνητο θα είναι το πρώτο μπροστοκίνητο μοντέλο της BMW στην ιστορία της, θα τεθεί απέναντι από την Mercedes B-Class και θα είναι το πρώτο που θα φορά τον νέο τρικύλινδρο κινητήρα. Ο κινητήρας θα είναι 1.5-λίτρων, θα είναι τεχνολογίας turbo και θα αποδίδει κοντά τα 160 άλογα.

Ο κινητήρας αυτός θα τοποθετηθεί αργότερα τόσο στη νέα Σειρά 3 όσο και στα μοντέλα της MINI. Επίσης θα είναι διαθέσιμη και με τους νέους τετρακύλινδρους κινητήρες ενώ θα υπάρχουν υβριδικές και τετρακίνητες xDrive εκδόσεις. Θα υπάρχουν επίσης ένας 2.0-λιτρος κινητήρας βενζίνης και ένας πετρελαίου, με όλους τους κινητήρες να συνδυάζονται είτε με ένα 6-τάχυτο μηχανικό είτε με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Η έκδοση παραγωγής θα παρουσιαστεί μέσα στο 2013 με τις πωλήσεις να ξεκινούν το 2014. Η 1-Series GT θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα UKL1 πλατφόρμα που θα πρωτοφορέσει η επόμενη γενιά των MINI που θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2012, αλλά και η επόμενη – τρίτη- γενιά της Σειράς 1. Η νέα πλατφόρμα θα έχει μπροστά ανάρτηση με γόνατα MacPherson ενώ πίσω θα τοποθετεί μια ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων.

[Πηγή: Auto Express]