Αυτή και αν είναι ενδιαφέρουσα έρευνα. Σύμφωνα με τους Robert και Brenda Vale, δύο ερευνητές του πανεπιστημίου Victoria της Νέας Ζηλανδίας, τα σκυλιά έχουνε  μεγαλύτερο ανθρακικό αποτύπωμα (carbon footprint), από ότι τα SUV. Τα αποτελέσματα της έρευνας βασίζεται υπολογίζοντας το πόση έκταση γης είναι απαραίτητη ώστε να παραχθεί η τροφή για να ταΐσει κάποιος έναν σκύλο για έναν χρόνο.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ένα μεσαίο σκυλί καταναλώνει 90 γρ. κρέατος και 156 γρ. σιτηρών σε κάθε 300 γρ. μερίδα ξηράς τροφής, για την παραγωγή της οποίας χρειάζεται περίπου 2,07 στρέμματα γης. Αν συγκρίνουμε τα νούμερα αυτά με ένα Toyota Land Cruiser με τον V8 4,6-λίτρων κινητήρα που κάνει 10.000 χλμ ανά χρόνο, θα χρησιμοποιήσει 55,1 gigajoules ενέργειας κάθε χρόνο, νούμερο που αντιστοιχεί σε 1,1 στρέμματα γης, 50% λιγότερα από όσο είναι το ανθρακικό αποτύπωμα ενός σκύλου! Εντυπωσιακό;

Οι ερευνητές κάνοντας τους ίδιους υπολογισμούς και για μια γάτα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η γάτα έχει ακριβώς το ίδιο ανθρακικό αποτύπωμα με ένα VW Golf. Και δεν έμειναν μόνο σε αυτές τις συγκρίσεις, αφού ένα χάμστερ έχει το ίδιο ανθρακικό αποτύπωμα με μια επίπεδη LCD τηλεόραση, ενώ ένα χρυσόψαρο έχει ίδιο ανθρακικό αποτύπωμα με αυτό ενός κινητού τηλεφώνου.

Αν θέλουμε να είμαστε περισσότερο δίκαιοι με την έρευνα θα πρέπει να πούμε ότι οι ερευνητές, σε ότι αφορά τη σύγκριση του σκύλου με το Τοyota Land Cruiser, δεν έλαβαν υπόψη το κόστος της παραγωγής και της συντήρησης του SUV.

[Πηγή: Autoexpress | Photo: Flickr]