Η Morgan Stanley, ένας από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης, αναφέρει σε τελευταία της έκθεση ότι, η GM δεν πρέπει να διασώσει την Opel αφού η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία τις έχει ήδη στοιχίσει 10 με 20 δις δολάρια, ενώ μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, θα τις κοστίσει επιπλέον 12 δις δολάρια. Η έκθεση καταλήγει ότι ακόμη και αν η General Motors πουλήσει την Opel, ο Αμερικάνικος κολοσσός θα βάλει στα ταμεία του “μόλις” 13 δις δολάρια.

Η GM είχε βγάλει στο σφυρί την Opel το 2009, την χρονιά που πτώχευσε, αλλά τελικά η Αμερικάνικη εταιρία αποφάσισε τελικά να την κρατήσει στο χαρτοφυλάκιο της. Από τότε, η Opel έχει αρκετές αλλαγές στην ηγεσία της, ενώ εξακολουθεί να μαστίζεται από σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Εκπρόσωπος της GM, δήλωσε ότι είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν την Opel και πιστεύουν ότι μπορούν να αποκαταστήσουν την Opel, κάνοντας την κερδοφόρα μακροπρόθεσμα.

Στις σχετικές ειδήσεις, η Opel ανακοίνωσε ότι θα πουλά αυτοκίνητα της στην Χιλή και στην Αυστραλία, την ίδια ώρα που η GM είδε τις πωλήσεις της στην Κίνα να αυξάνονται κατά 7,3% τον Αύγουστο.

[Πηγή: Reuters, Freep | Photo Copyright: ARNE DEDERT/AFP/Getty Images]