Στη τελευταία έκδοση του Γερμανικού AutoBild, εμφανίστηκε μια φωτογραφία που μάλλον απεικονίζει το compact MPV της γερμανικής εταιρίας και θα αποτελεί το πρώτο μπροστοκίνητο μοντέλο της BMW στην ιστορία της. Το αυτοκίνητο θα τεθεί απέναντι από την Mercedes B-Class και θα είναι το πρώτο που θα φορά τον νέο τρικύλινδρο κινητήρα. Ο κινητήρας θα είναι 1.5-λίτρων, θα είναι τεχνολογίας turbo και θα αποδίδει κοντά τα 160 άλογα.

Σχεδιαστικά φαίνεται περισσότερο ενδιαφέρον απ’ότι μέχρι στιγμή είχαμε δει, με το αυτοκίνητο να διαθέτει επιθετική και προεξέχουσα εμπρός μάσκα, προβολείς με LED, αλουμινένιες λεπτομέρειες και διακριτή υπερυψωμένη οροφή.

Η έκδοση παραγωγής θα παρουσιαστεί μέσα στο 2013 με τις πωλήσεις να ξεκινούν το 2014. Η 1-Series GT θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα UKL1 πλατφόρμα που θα πρωτοφορέσει η επόμενη γενιά των MINI που θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2012, αλλά και η επόμενη – τρίτη- γενιά της Σειράς 1. Η νέα πλατφόρμα θα έχει μπροστά ανάρτηση με γόνατα MacPherson ενώ πίσω θα τοποθετεί μια ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων.

Περισσότερες λεπτομέρειες, τις επόμενες ημέρες και όσο πλησιάζουμε στην έκθεση του Παρισιού, όπου και θα παρουσιαστεί επίσημα.

[Πηγή: AutoBild]