Συνήθως όταν βλέπουμε φωτογραφίσεις μοντέλων που συνοδεύουν κάποιο βελτιωμένο αυτοκίνητο, οι κοπέλες ασχολούνται επαγγελματικά με το modeling και, να το θέσω κομψά, παίζουν το ρόλο της γλάστρας και συμπληρώνουν με ωραίο τρόπο την οπτική πανδαισία.

Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις που κάνουν το “πακέτο” περισσότερο ενδιαφέρον. Το συγκεκριμένο VW Golf GTI V Club Sport ανήκει στην 23-χρονή Andrea Friedrich και είναι βελτιωμένο από το γερμανό βελτιωτή αλλά και αγωνιστική ομάδα της BBM Motorsport.

Η Andrea λοιπόν, επίσημα επαγγέλλεται την κτηματομεσήτρια αλλά έχει αρκετές διακρίσεις ομορφιάς στο βιογραφικό της, όπως έχει κερδίσει το τίτλο Miss Yamaha 2012 και Monster Energy Girl, αλλά το σημαντικότερο κατέχει αγωνιστικό δίπλωμα “Α” που της επιτρέπει να συμμετέχει σε αγώνες όπως το Nürburgring VLN and GLP series.

Ας προχωρήσουμε όμως και για το λόγο που υπάρχει αυτό το site, το αυτοκίνητο. H BBM Motorsport τοποθέτησε στo Golf ένα νέο turbo στον 2-λιτρό TFSI, νέο σύστημα ψύξης του αέρα αλλά και ολοκληρωμένο σύστημα εξάτμισης που συνολικά αύξησε την ιπποδύναμη του από τα 200 άλογα στα 336 και τη ροπή του από τα 280 Nm στα 460 Νm.

Οι επιδόσεις του είναι αρκετά εντυπωσιακές, καθώς τα 0-100 έρχονται σε 5.1 δευτ, και η τελική του ταχύτητα έχει ανέβει στα 275 χλμ/ώρα.

Οι μετατροπές συνεχίζονται και στο στήσιμο του αυτοκινήτου, καθώς έχουν τοποθετηθεί ρυθμιζόμενες coilover αναρτήσεις της KW, οι Club Sport μαζί με νέα νέους μεγαλύτερους δίσκους διαστάσεων 355 x 32 χλστ και 4-πίστονες δαγκάνες της Stoptech. Το αυτοκίνητο πατάει σε 18άρες ζάντες ελαφρού κράματος TEC της ASA επενδυμένα με semi-slick ελαστικά διαστάσεων 225/40.

Τέλος στο αισθητικό κομμάτι, το αυτοκίνητο είναι επενδυμένο με ματ αυτοκόλλητο βινυλίου ενώ στο εσωτερικό έχουν αφαιρεθεί τα πίσω καθίσματα, έχει τοποθετηθεί ένα ολοκληρωμένο roll-cage και τα μπροστινά καθίσματα είναι αγωνιστικά.

Το συνολικό βάρος του GTI, σύμφωνα με τη BBM Motorsport είναι 1.275 κιλά και το συνολικό κόστος της μετατροπής, χωρίς την τοποθέτηση ανέρχεται στα €19.500.

[Πηγή: BBM Motorsport]