O CEO της Porsche επιβεβαίωσε την Ferrari killer

Σχετικά άρθρα

Ο CEO της Porsche, Matthias Müller σε συνέντευξη του στη Γερμανική Handelsblatt μίλησε για τα μελλοντικά μοντέλα της Porsche.

O Müller δήλωσε ότι θα συνεχίσουν να επενδύουν σε νέα μοντέλα, παρά τους φόβους για επιδείνωση της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη. Ο Γερμανός δήλωσε ότι τα ελκυστικά προϊόντα, είναι μέρος της στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρίας.

Τα πρώτα νέα μοντέλα της Porsche, θα είναι η Macan αλλά και άλλες εκδόσεις της υπάρχουσας γκάμας, όπως η 911 GT3. Σε ότι αφορά την επόμενη γενιά της Panamera, θα είναι πιο σπορ και θα έχει πιο coupe σχεδίαση, με τον σχεδιασμό της να επηρεάζεται από την Panamera Sport Turismo concept.

Σε ότι αφορά το νέο supercar που ετοιμάζει η εταιρία του ώστε να κλείσει το κενό ανάμεσα στην 911 και στην 918 Spyder, ο Muller σχολίασε ότι η Ferrari έχει τέτοιο μοντέλο, εννοώντας την 458 Italia και ότι πρέπει και αυτοί να ετοιμάσουν ένα τέτοιο μοντέλο.

Πως θα είναι αυτό το μοντέλο; Ο Γερμανός το χαρακτήρισε ως την 959 της νέας χιλιετίας και ότι η τιμή του θα κυμαίνεται μεταξύ €300.000 και €450.000. Ακόμη βρίσκεται σε φάση σχεδιασμού με την Porsche να προσβλέπει ότι το νέο κεντρομήχανο supercar θα την βοηθήσει σημαντικά στον στόχο που έχει βάλει να διπλασιάσει τις πωλήσεις της από τις 100.000 μονάδες που είχε το 2010, σε 200.000 μονάδες ετησίως έως το 2017.

Θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα κεντρομήχανη-πισωκίνητη πλατφόρμα MSB-M του VW Group και έχει ήδη πάρει το πράσινο φως από τα στελέχη της Volkswagen. Μηχανικά θα φορά τον twin-turbo 3.8-λίτρων boxer κινητήρα που θα αποδίδει κοντά στα 608 άλογα με 745 Nm ροπής.

[Πηγή: Handelsblatt]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανανεωμένη Porsche Cayenne GTS με 500 άλογα

Την ανανεωμένη έκδοση της Cayenne GTS παρουσιάζει η Porsche με το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις από τους νέους προφυλακτήρες, από τα...