Η Lamborghini έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες να εργάζεται πάνω στο αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει την Gallardo. Το μικρό Ιταλικό supercar μέχρι στιγμής ξέρουμε ότι θα το λένε Gabrera, αλλά νέες φήμες αναφέρουν ότι το όνομα του θα προέρχεται από κάποιον διάσημο ταύρο.

Θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στο 2013 και θα δανείζεται αρκετές τεχνολογίες από την Sesto Elemento. Παλαιότερα είχε γνωστό ότι θα είναι λιγότερο πολύπλοκο στην κατασκευή του, έτσι ώστε να αυξηθεί η κερδοφορία του και μηχανικά θα φορά ατμοσφαιρικό κινητήρα χωρίς στάλα υβριδικής τεχνολογίας πάνω του, αλλά δυστυχώς, και χωρίς ίχνος χειροκίνητου κιβωτίου, αφού θα είναι διαθέσιμο μόνο με το νέο 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Ο εμπορικός διευθυντής της Lamborghini, Fintan Knight, μιλώντας στο Αυστραλέζικο CarAdvice κατά τη διάρκεια της έκθεσης του Σίδνεϊ, δήλωσε ότι ακόμη εξετάζεται το αν θα βγει στη παραγωγή πισωκίνητη έκδοση του νέου αυτοκινήτου.

Η Gabrera θα είναι διαθέσιμη τόσο σε coupe όσο και σε cabrio εκδόσεις και οι φήμες θέλουν την entry-level Lamborghini να συνεχίσει να φορά τον V10 κινητήρα 5.2-λίτρων, ο οποίος θα δυναμώσει και θα αποδίδει κοντά τα 600 άλογα.

Σχεδιαστικά, ο CEO της Lamborghini, Stephan Winkelmann, είχε δηλώσει ότι η νέα Gallardo θα διαθέτει μια πιο ξεκάθαρη σχεδιαστική γραμμή. Ο Winkelmann συμπλήρωσε ότι η Cabrera δεν θα διαθέτει τόσο carbon όσο διαθέτει η Aventador αφού θέλουν να κρατήσουν την τιμή της σε λογικά επίπεδα. Ωστόσο θα είναι ελαφρύτερη από την Gallardo. Θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα αρθρωτή πλατφόρμα του VW Group, MSS (Modular Sports Car System) την ίδια που θα φοράνε τα νέα Audi R8 αλλά και τα νέα μοντέλα της Porsche.

[Πηγή: Ccaradvice | Rendering Photos: Lambocars]