Ο Mikko Hirvonen ήταν ο νικητής του Rally Ιταλίας, αφού με την εγκατάλειψη του πρωταθλητή, Sebastian Loeb, του Jari-Matti Latvala αλλά και του Petter Solberg,, ο δρόμος ήταν ανοικτός. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Evgeny Novikov ενώ στην τρίτη ο Ott Tanak,

Bonus! Δες και ένα video από τις δοκιμές του Petter Solberg.

[Πηγή: WRC, Citroen, YouTube]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

ΟΙ MIKKO HIRVONEN ΚΑΙ JARMO LEHTINEN ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ CITROËN

Έχοντας ήδη βρεθεί 8 φορές στο βάθρο τη φετινή χρονιά, οι Mikko Hirvonen – Jarmo Lehtinen, στον αγώνα της Ιταλίας κατέκτησαν την πρώτη θέση. Αυτή είναι και η παρθενική τους νίκη με την Citroën Total World Rally Team, ενώ παράλληλα εξασφάλισαν τη 2η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών.

Μετά από εξαιρετικές παρουσίες καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, το Φινλανδικό πλήρωμα κατέκτησε στην Ιταλία την πρώτη τους νίκη με τα χρώματα της Citroën Total World Rally Team, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο στην ομάδα για το 2012 την 9η νίκη σε 12 αγώνες. Έχοντας στα χέρια τους τα ηνία του αγώνα από την 3η ειδική και μέχρι το τέλος, μετά την εγκατάλειψη των Loeb – Elena, οι Hirvonen – Lehtinen ανέλαβαν με πλήρη επιτυχία την εκπροσώπηση της ομάδας.

«Αυτή η πρώτη νίκη των Mikko και Jarmo με την ομάδα μας ήταν ένα από τους στόχους που θέσαμε στην αρχή της χρονιάς», δήλωσε ο επικεφαλής της Citroën Racing, Yves Matton. «Πιστεύω ότι τους άξιζε και με το παραπάνω, ιδιαίτερα μετά τα όσα συνέβησαν στην Πορτογαλία. Για αυτό είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή τη νίκη. Αυτή η επιτυχία δεν ήρθε εύκολα για τον Mikko και τον Jarmo. Είχαν να ανταγωνιστούν με δύσκολους αντιπάλους, κάποιοι εκ των οποίων έκαναν λάθη ενώ μάχονταν μαζί τους για την πρωτοπορία. Οι τελευταίες ημέρες ήταν πολύ δύσκολες αφού ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ένας από τους πιο δύσκολους του πρωταθλήματος. Μετά την κατάκτηση του τίτλου των οδηγών και των κατασκευαστών στη Γαλλία εξασφαλίσαμε και τη δεύτερη θέση. Τώρα υπάρχει ένα ακόμα σκαλοπάτι που έχει να κατακτήσει ο Mikko και θα δουλέψουμε πολύ σκληρά ώστε να τον βοηθήσουμε να τα καταφέρει το 2013!»

Ιδιαίτερα ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα ήταν και ο Φινλανδός που σχολίασε χαρακτηριστικά. «Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτή τη νίκη, αλλά και γενικότερα με την παρουσία μας. Καταφέραμε να τερματίσουμε από το Φεβρουάριο πολλές φορές στο βάθρο, αλλά είχα αρχίσει να εκνευρίζομαι που δεν βρισκόμασταν στο ψηλότερο σκαλί. Μετά από μια σύντομη μάχη με τον Sébastien, απλά έπρεπε να κάνουμε υπομονή ώστε να εξασφαλίζουμε τη νίκη στο αγώνα. Είμαι ικανοποιημένος που τα καταφέραμε επίσης γιατί χαροποίησα την ομάδα που έκανε τόσα πολλά για να με βοηθήσω να εξελιχθώ. Δουλέψαμε πολύ με τους μηχανικούς και πιστεύω ότι κάνουμε σταθερή πρόοδο. Ανυπομονώ για το ράλι Ισπανίας ώστε να κλείσουμε τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο».

Καλύτερες επιδόσεις : Østberg, 5 – Novikov, 4 – Hirvonen, 3 – Loeb, Ogier, Latvala & Solberg, από 1.

Επόμενος και τελευταίος αγώνας του WRC για το 2012 το ράλι Ισπανίας που θα πραγματοποιηθεί στις 8 – 11 Νοεμβρίου.

[/learn_more]