Η οικονομική κρίση έχει ξεκινήσει να χτυπά και τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της Γερμανίας, με τη κρίση να ακουμπά πλέον και το VW Group, αφού παρότι ανακοινώνει ρεκόρ πωλήσεων, λόγω των αυξανόμενων πωλήσεων σε Ασία και Αμερική, η Ευρωπαϊκή κρίση χρέους, έχει φτάσει πλέον και στη Γερμανία, με τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο να υποχωρούν για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, με την Volkswagen να μειώνει κατά 140.000 τις προβλέψεις πωλήσεων της στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η VW θα ανακοινώσει ότι τα λειτουργικά κέρδη της για το τρίτο τρίμηνο του 2012, θα αγγίξουν τα 2,3 δις ευρώ, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά πτώση ύστερα από την κρίση του 2009, της τάξεως του 20% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2011.

Η Volkswagen ωστόσο, είναι σε πολύ καλύτερη θέση από άλλες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως το Fiat Group και η PSA Peugeot Citroen και με τις πωλήσεις του νέου Golf να ξεκινούν από το τον Νοέμβριο, ο όμιλος πιστεύει ότι τα περιθώρια κέρδους του θα αυξηθούν, παρότι την ανταγωνιστική νωθρή ευρωπαϊκή αγορά.

Ποια κρίση; Αυτή η κρίση.

Στις σχετικές ειδήσεις η Volkswagen θα σταματήσει να κατασκευάζει το Τ2 Microbus στη Βραζιλία, το οποίο πωλείται στη τοπική αγορά από το 1976 ως Kombi.

[Πηγή: Bloomberg, Car and Driver]