Οι επενδύτες είναι ενοχλημένοι από το φιλόδοξο πλάνο της Mercedes-Benz

Σχετικά άρθρα

Η Mercedes-Benz έχει ανακοινώσει τη στρατηγική που θα ακολουθήσει έως το 2020, με την οποία ευελπιστεί να γίνει η μεγαλύτερη premium αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου.

Ωστόσο το σχέδιο αυτό έχει κάνει τους επενδυτές της να είναι επιφυλακτικοί τόσο για το αν πραγματικά θα καταφέρει να γίνει η μεγαλύτερη premium αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου έως το 2020, πουλώντας περισσότερα από 2,7 εκατ. αυτοκίνητα, όσο και να επιστρέψει το 10% των κερδών στους επενδυτές της.

Η Mercedes έχει επενδύσει σημαντικά στα μικρά μοντέλα της, τα A-B-,CLA- και GLA-Class αλλά οι επενδυτές πιστεύουν ότι επειδή τα μοντέλα αυτά έχουνε χαμηλές τιμές, δεν επιστρέφουν σε αυτούς το ίδιο ποσοστό κέρδους που τους επιστρέφουν τα μεγαλύτερα μοντέλα όπως οι C-, E- και S-Class.

Παράλληλα οι χαμηλές πωλήσεις και το αυξημένο κόστος παραγωγής κάνουν τους επενδυτές νευρικούς και σε συνδυασμό με τα χαμηλά κέρδη, έχει κάνει ορισμένους να δηλώνουν ότι η Mercedes κινείται σε λάθος τροχιά και ότι πλέον ένας στόχος μόνο είναι εφικτός να υλοποιηθεί, είτε αυτός των μεγάλων πωλήσεων είτε αυτός των αυξημένων κερδών.

[Πηγή: The Detroit News]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 528.640 αυτοκίνητα της Mercedes

Η Mercedes-Benz ανακαλεί 528.640 δεξιοτίμονα A-Class, B-Class, CLA, EQA, EQB, GLA και GLB που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2017 και 2024, επειδή το εφεδρικό επίπεδο του...

Ανακαλούνται 241 Mercedes στην Ελλάδα

Ως μέρος της παγκόσμιας ανάκλησης που επηρεάζει συνολικά 247.443 AMG GT, C-Class, CLE, E-Class, EQE, EQS, GLC, S-Class και SL-Class που κατασκευάστηκαν μεταξύ 6...
Autoblog.gr