Νέο Ιαπωνικό πρωτότυπο μαγνητικό τρένο, υπόσχεται τελική ταχύτητα 500 χλμ/ώρα

Σχετικά άρθρα

Η JR Tokai, η κεντρική Ιαπωνική εταιρία κατασκευή τρένων παρουσίασε τη περασμένη εβδομάδα ένα νέο πρωτότυπο μαγνητικό τρένο το οποίο θα μπορεί να πιάσει τελική ταχύτητα 500 χλμ/ώρα. Το μαγνητικά τρένα “ίπτανται” πάνω στις γραμμές με την έκδοση παραγωγής του τρένου να μπορεί να κάνει το ταξίδι Τόκιο-Ναγκόγια, μέσα στο μισό χρόνο σε σχέση με τα σημερινά τρένα, έτσι ο χρόνος των 90 λεπτών θα μειωθεί στα 40.

Το τρένο θα έχει 16 βαγόνια και θα μπορεί να μεταφέρει περίπου 1.000 επιβάτες. Ωστόσο η ημέρα που το τρένο θα κάνει το πρώτο του ταξίδι αργεί, μιας και η νέα μαγνητική γραμμή Τόκιο-Οσάκα, έργο ύψους 112 δις δολαρίων, θα είναι έτοιμη το 2027 ως την πόλη Ναγκόγια ενώ στην Οσάκα η γραμμή θα ολοκληρωθεί το 2045. Σίγουρα το διάστημα είναι αρκετά μεγάλο, ειδικά για έναν λαό που έχει συνηθίσει να κάνει τα πράγματα του αύριο, χθες.

Στη Κίνα ήδη υπάρχει αντίστοιχο τρένο, το οποίο έχει τελική ταχύτητα 500 χλμ/ώρα, την ώρα που οι Κινέζοι ετοιμάζουν ένα μαγνητικό τρένο που θα μπορεί να πιάσει τελική ταχύτητα 1.000 χλμ/ώρα και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τη περίοδο 2013-2014.

Bonus! Και μιας πιάσαμε τα τρένα, δες ένα τρένο να διασχίζει τη διαδρομή Arthurs Pass με τις γραμμές να είναι καλυμμένες από αρκετά εκατοστά χιονιού, ενώ ένας Ινδός νομίζει ότι αυτό που κάνει είναι εξυπνάδα. Τι κάνει; Κάθεται κάτω από τις γραμμές των τρένων με αυτά να περνούν από πάνω του.

http://www.youtube.com/watch?v=QKPwb_ojTdY&feature=player_embedded

[Πηγή: Phys, YouTube | Thanks for the tip, Μπάμπη]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...