Video: Το BAC Mono έφτασε στην Αμερική

Σχετικά άρθρα

BAC Mono

Το BAC Mono έκανε ντεμπούτο στην Αμερική κατά τη διάρκεια του Cars & Coffee στο Irvine της Καλιφόρνια. Το υπερελαφρύ μονοθέσιο εστιάζεται για χρήση σε trackdays και έχει ως αντίπαλο το Ariel Atom. Μπορεί να κινηθεί νόμιμα στον δρόμο και φορά ένα σασί από χάλυβα υψηλής αντοχής εγκεκριμένο από την FIA με το σώμα του να είναι από carbon. Το σασί έχει κατασκευαστεί έτσι ώστε να προσφέρει την μέγιστη ασφάλεια και το συνολικό του βάρος του αυτοκινήτου ανέρχεται στα 540 κιλά.

Μηχανικά φορά έναν 2.3 λίτρων τετρακύλινδρο κινητήρα της Cosworth απόδοσης 280 ίππων στις 7.700 σ.α.λ με 280 Nm ροπής στις 6.000 σ.α.λ. Συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο σειριακό κιβώτιο της Hewland, προδιαγραφών F3 και φορά μπλοκέ διαφορικό. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 2,8 δευτερόλεπτα με την τελική του να αγγίζει τα 274 χλμ/ώρα. Η αναλογία ίππων/τόνο είναι καλύτερη και από αυτό της Bugatti Veyron αφού το BAC MONO έχει αναλογία 520 ίππων/τόνο.

Η pushrod ανάρτηση του είναι πλήρως ρυθμιζόμενη και φορά ελατήρια της SACHS Racing. Τα φρένα είναι της AP Racing με αεριζόμενους δίσκους 295mm. Φορά τις O.Z. Racing HRT 17″ ζάντες με ελαστικά Kumho. Τα ηλεκτρικά είναι της GEMS.

Ο οδηγός προσδένεται με ασφάλεια μέσα στο cocpit χάρη στη ζώνη 6 σημείων της Williams με το τιμόνι να μπορεί να αφαιρείται όπως αυτό των μονοθεσίων της F1. Στην Αγγλία κοστίζει £79.950 (€95.060). H BAC μπορεί να κατασκευάσει από 50 έως 100 αυτοκίνητα τον χρόνο.

[Πηγή: YouTube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...