Η VW ανακαλεί 26.000 αυτοκίνητα με DSG κιβώτια στην Αυστραλία

Σχετικά άρθρα

dsg

Το VW Group ανακοίνωσε πως τελικά προχωρά σε ανάκληση των 7-τάχυτων DSG κιβώτιων (DQ200) των μοντέλων της Volkswagen, Audi και Skoda σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Οι δύο χώρες προστίθενται στη λίστα των χωρών εκείνων που η VW έχει προχωρήσει σε ανάκληση των προβληματικών DSG κιβώτιων, μετά την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη.

Η Volkswagen ανακοίνωσε πως τα 25.928 αυτοκίνητα που ανακαλεί είναι παραγωγής Ιουνίου 2008 έως Σεπτεμβρίου 2011 και αναφέρει πως προέβη στην ανάκληση επειδή:

Σε μεμονωμένες περιπτώσεις, μια ηλεκτρονική δυσλειτουργία στη κεντρική μονάδα ελέγχου (mechatronic ) του κιβωτίου ταχυτήτων μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ισχύος,

όπως συνέβη και στη περίπτωση της άτυχης 32-χρονης που έχασε τη ζωή της.

Το συγκεκριμένο προς ανάκληση κιβώτιο έχει αντοχή έως 200 Nm ροπής με τα κιβώτια που ανακαλούνται στην Αυστραλία να είναι κατασκευασμένα στο εργοστάσιο της VW στο Kassel της Γερμανίας.

[Πηγή: Reuters]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...