Το Volkswagen Taigun θα κυκλοφορήσει το 2016

Σχετικά άρθρα

volkswagen-taigun-concept-8_0

Εκεί που είχαμε διαβάσει ότι το Volkswagen Taigun είναι σχεδόν έτοιμο να περάσει στη παραγωγή, τελευταίο δημοσίευμα της Autobild αναφέρει ότι το νέο entry-level crossover της γερμανικής εταιρίας θα κυκλοφορήσει το 2016 και θα βασίζεται είτε στη πλατφόρμα του Golf είτε του Up!, με τη τελευταία να φαίνεται να έχει ένα μικρό προβάδισμα, καθώς εκτός του ότι κρατάει το κόστος χαμηλά, αφήνει και τον απαιτούμενο χώρο για το φημολογούμενο crossover με βάση το Polo.

Το Volkswagen Taigun Concept το είδαμε στην έκθεση του Σάο Πάολο το περασμένο Σεπτέμβρη. Το αυτοκίνητο θα είναι 81 χλστ ψηλότερο και 83 χλστ πλατύτερο από το up!, με τις συνολικές διαστάσεις να είναι 3.859 mm μήκος, 1.728 mm πλάτος, 1.570 mm ύψος και 2.470 mm μεταξόνιο.

Κάτω από το καπό θα υπάρχουν τα ίδια κινητήρια σύνολα του μικρού αυτοκινήτου πόλης της VW αλλά και ο νέος τρικύλινδρος 1.000αρης TSI κινητήρας άμεσου ψεκασμού απόδοσης 110 ίππων με 175 Nm ροπής. Το πρωτότυπο ζύγιζε 985 κιλά και τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει 9,2 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 186 χλμ/ώρα. Τιμολογιακά αναμένεται να αγγίζει τα €15.000, κάτι που το κάνει περίπου €5.000 φθηνότερο από το Tiguan.

[Πηγή: Autobild]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...