Η PSA Peugeot Citroen πρόθυμη να δώσει τον έλεγχο στη GM

Σχετικά άρθρα

GM-PSA

H ιδρυτική οικογένεια της PSA Peugeot Citroen, φένεται να είναι πρόθυμη να χάσει τον έλεγχο της εταιρίας του. Η οικογένεια Peugeot θα δώσει τη διαχείριση της εταιρίας στη General Motors και θα πάρει ως αντάλλαγμα μια σημαντική επένδυση.

Οι λεπτομέρειες είναι περιορισμένες με τις διαπραγματεύσεις να βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Οι δύο εταιρίες έχουν συμφωνήσει στη δημιουργία μιας κοινοπραξίας η οποία θα ελέγχει τις Opel, Vauxhall, Peugeot και Citroën. Οι συνομιλίες είχαν ξεκινήσει από τα τέλη του 2012 αλλά μερικούς μήνες φαινόταν πως αυτές οδηγούνταν σε ναυάγιο. Τελικά με την οικογένεια της Peugeot να έχει συμβιβαστεί με την ιδέα του να χάσει τον έλεγχο της διαχείρισης, φαίνεται πως η συμφωνία θα ολοκληρωθεί.

Η General Motors θέλει να μειώσει τη πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα των εργοστασίων των εταιριών, απολύοντας προσωπικό. Σίγουρα όμως αυτό δεν θα γίνει αποδεκτό από πολλές κυβερνήσεις και εργατικά συνδικάτα.

Και οι δύο εταιρίες αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις φήμες, με τον CEO της GM Dan Akerson να έχει δηλώσει στο παρελθόν πως δεν έχουν καμία πρόθεση να επενδύσουν επιπλέον χρήματα στην PSA Peugeot Citroen αυτή τη χρονική περίοδο. Αν κάτι αλλάξει στο μέλλον, είναι κάτι που πρέπει να αξιολογηθεί.

[Πηγή: Reuters]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 189.403 Citroen C3 και DS3 λόγω των αερόσακων της Takata

189.403 Citroen C3 και DS3 που κατασκευάστηκαν μεταξύ 31 Αυγούστου 2009 και 9 Φεβρουαρίου 2017 ανακαλούνται παγκοσμίως εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων οδηγού και συνοδηγού,...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...