100.000 έλεγχοι για ανασφάλιστα οχήματα από τις αρχές Ιουλίου

Σχετικά άρθρα

car insurance

Περισσότεροι από 100.000 έλεγχοι για ανασφάλιστα οχήματα έχουν γίνει από τις αρχές Ιουλίου από την Τροχαία, σύμφωνα με τα στοιχεία, που καταγράφει το Κέντρο Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτων. Υπενθυμίζεται ότι, μέσω διασύνδεσης του Κέντρου Πληροφοριών με την Ελληνική Αστυνομία, σε κάθε έλεγχο διαπιστώνεται άμεσα αν το όχημα ήταν ασφαλισμένο ή όχι.

Οι ποινές που προβλέπονται για τους παραβάτες που εντοπίζονται να κυκλοφορούν με ανασφάλιστο όχημα είναι:

  • Πρόστιμα 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.
  • Επιπλέον, αφαιρείται το δίπλωμα, η άδεια και οι πινακίδες για 10 ημέρες.
  • Ειδικά στην περίπτωση όπου το όχημα εμπλακεί σε ατύχημα, οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας αφαιρούνται για δύο χρόνια και επί υποτροπής για τρία χρόνια.

Το Επικουρικό Κεφάλαιο που αναλαμβάνει τις αποζημιώσεις για τις ζημιές που προκαλούν τα ανασφάλιστα οχήματα επισημαίνει, σε σχετική ανακοίνωση ότι:

Το να κυκλοφορεί κάποιος ανασφάλιστος σημαίνει ότι θα αφήσει ακάλυπτο το συνάνθρωπό του, που ενδεχομένως αύριο, να είναι θύμα του εάν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα. Επιπλέον, οι ανασφάλιστοι οδηγοί επιβαρύνουν οικονομικά τους συνεπείς, ασφαλισμένους οδηγούς.

Εκτός των παραπάνω, ο ιδιοκτήτης ανασφάλιστου οχήματος υποβάλλει τον ίδιο του τον εαυτό σε κίνδυνο, καθώς ακόμα και λίγα λεπτά που θα κυκλοφορήσει χωρίς ασφάλιση θα επηρεάσουν όλη του ζωή αν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και πρέπει να αντιμετωπίσει τόσο το ηθικό βάρος από τον τραυματισμό ενός συνανθρώπου του, που στην ουσία αφήνει χωρίς τη διασφάλιση που προβλέπει ο νόμος, όσο και τις συχνά υπέρογκες οικονομικές επιπτώσεις για τον ίδιο αλλά και τις ποινικές κυρώσεις.

[Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

To νέο Suzuki Swift ήρθε στην Ελλάδα [Τιμές]

Η τέταρτη γενιά του ιαπωνικού μοντέλου βρίσκεται στη χώρα μας και είναι ήδη διαθέσιμο, με την εισαγωγική εταιρία να ανακοινώνει σήμερα τις τιμές του...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...

Η ΓΕΚ Τέρνα προσωρινός ανάδοχος στο έργο παραχώρησης του ΒΟΑΚ

Σε προσωρινό ανάδοχο για την κατασκευή και εκμετάλλευση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης αναδείχθηκε ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανακοίνωσε, σε συνέχεια και...
Autoblog.gr