Spy Photo: Μουλάρι της Jaguar XQ

Σχετικά άρθρα

Jaguar XQ mule

Η Jaguar στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο του crossover που ετοιμάζει και στην Αγγλία αυτές τις ημέρες κυκλοφορεί αυτό το μουλάρι του αυτοκινήοτυ. Το μουλάρι φορά το σώμα της XF έχοντας ωστόσο αυξημένη απόσταση από το έδαφος, προδίδοντας πως πρόκειται για το suv/crossover που ετοιμάζει η Βρετανική εταιρία.

Το crossover της Jaguar δεν θα βασίζεται στην πλατφόρμα του Range Rover Evoque, αλλά στην πλατφόρμα της XS, κάνοντας το μοντέλο παραγωγής, το οποίο θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στη διετία 2015-2016, να είναι περισσότερο coupe-crossover σαν την BMW Χ4 και όχι κάποιο hardcore offroader που δεν συμβαδίζει με τις αξίες της εταιρίας και μπαίνει στα χωράφια της Land Rover.

Έχουμε διαβάσει ότι η βρετανική εταιρία έχει ολοκληρώσει τον σχεδιασμό του SUV με την εξέλιξη του αυτοκινήτου να ξεκινήσει εδώ και ήδη δυο χρόνια, με την Jaguar να έχει δείξει μυστικά το σχεδιασμό του αυτοκινήτου σε κάποιους μελλοντικούς αγοραστές του αυτοκινήτου, που αναμένεται να κοστίζει κοντά στις £31.000 (€36.500).

Το βρετανικό SUV αναμένεται να ονομάζεται XQ ή Q-Type και θα διαθέτει έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ, λεπτά φωτιστικά σώματα ενώ θα δανείζεται στοιχεία τόσο από την XJ όσο και από την F-Type.

Το μοντέλο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Land Rover στο Solihull της Αγγλίας, και θα φορά κινητήρες της Jaguar-Land Rover, όπου ανάμεσα τους θα υπάρχει ο 2,0-λιτρος turbo βενζινοκινητήρας απόδοσης 240 ίππων, ένας 3,0-λιτρος V6 κομπρεσσοράτος βενζινοκινητήρας απόδοσης 340 ίππων, ο 2,2-λιτρων turbodiesel απόδοσης 163 και 220 ίππων, ένας 3,0-λιτρος V6 diesel με απόδοση 240 ίππων καθώς και ένας νέος 4-κύλινδρος Hotfire κινητήρας, ο οποίος θα κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο της JLR στο Wolverhampton. Αρκετά πιθανό είναι το αυτοκίνητο να εφοδιαστεί και με μια υβριδική έκδοση. Η κίνηση θα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, ενώ στον επιπλέον εξοπλισμό θα υπάρχει και σύστημα τετρακίνησης.

[Πηγή: worldscoop.forumpro.fr]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...