Η BMW ετοιμάζει sedan έκδοση της σειράς 1

Σχετικά άρθρα

The new BMW 1 Series, Sport Line (06/2011)

Ο Γερμανικός «εμφύλιος» πόλεμος μαίνεται και όποιος μείνει πίσω δεν θα μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Μάλλον αυτό σκέφτεται η BMW αφού σύμφωνα με δημοσίευση του Automotive News, ετοιμάζει την sedan έκδοση της σειράς 1 με την κωδική ονομασία Entry-level Sedan (NES).

Το αυτοκίνητο θα βασίζεται πάνω στην UKL πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την 1-Series GT αλλά και το νέο MINI Cooper. Προφανείς αντίπαλοι της 1-Series Sedan είναι το Audi A3 Sedan και η Mercedes-Benz CLA ενώ όπως δηλώνουν και μέσα από την BMW, το μοντέλο έχει πολύ μεγάλη σημασία για την εταιρία αφού η Αμερικανική και η Κινεζική αγορά δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε μικρά, premium, τετράθυρα sedans.

Αυτή τη στιγμή, η σειρά 1 sedan είναι στο στάδιο του «στρατηγικού σχεδιασμού» όπου μηχανικοί και σχεδιαστές αποφασίζουν τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για κινητήρες ωστόσο λογικά, θα προσφέρεται με μία ποικιλία τρικύλινδρων και τετρακύλινδρων υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων καθώς και ως plug-in hybrid.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, η σειρά 1 sedan θα παρουσιαστεί το 2017.

[Πηγή: Automotive News | Rendering Photo: Theophilus Chin]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...