Η Susie Wolff στο Race Of Champions

Σχετικά άρθρα

Susie Wolff Williams

Η δοκιμαστής της Williams θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα πάρει μέρος στο ROC στο στάδιο της Μπανγκόκ Rajamangala στις 14 και 15 Δεκεμβρίου. Εγώ θέλω να μάθω γιατί;

Κάθε χρόνο, από το 1988 το ROC καλεί τους καλύτερους των μηχανοκίνητων σπορ, για να συναγωνιστούν με ίδια αυτοκίνητα και να αποδείξουν ποιος είναι ο καλύτερος (εκείνη τουλάχιστον την ημέρα). Οι φετινοί καλεσμένοι περιέχουν ονόματα όπως ο 9 φορές νικητής του Le Mans Tom Kristensen, ο 4 φορές πρωταθλητής στα V8 Supercar, Jamie Whincup και ο πρωταθλητής WRC Sebastian Ogier.

Δίπλα στη Susie Wolff θα αγωνιστεί για την ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας ο David Coulthard. Επίσης θέλω να μάθω γιατί; Έστω ο Coulthard έχει και 13 νίκες στην Formula 1, ας τον πάρει το ποτάμι, η Suzie; Επαναλαμβάνω πριν χαρακτηριστώ μισογύνης. Άσχετα με το φύλο της ή το πόσο καλή οδηγός είναι, ο αγώνας λέγεται Race Of Champions και εκπροσωπεί τη Μεγάλη Βρετανία. Νομίζω ο καθένας μπορεί να ονομάσει κάποιους καλύτερους Βρετανούς οδηγούς. Ας δούμε όμως λίγο τι πρωταθλήματα έχει κερδίσει η γυναίκα του Toto Wolff από την αρχή της ενήλικης καριέρας της.

Motorsports / DTM: german touring cars championship 2012, presentation at Wiesbaden, Germany

Formula Renault (2001-2004)

Πρωταθλήτρια; Όχι. Νίκες; Όχι. Τέσσερα χρόνια σε ένα πρωτάθλημα με μηδέν νίκες, ίσως δεν είναι καλό ξεκίνημα αλλά σίγουρα βελτιώθηκε μετά, γιατί στο κάτω κάτω την κάλεσαν στο ROC.

Βρετανική Formula 3 (2005)

Πρωταθλήτρια; Όχι. Νίκες; Όχι. Μια χρονιά με πολλές ατυχίες για την νεαρή, καθώς τραυματίστηκε και δεν αγωνίστηκε σε όλο το πρωτάθλημα. Άρα λογικό να μην κέρδισε εκεί, στο κάτω κάτω θα τα πήγαινε καλά σε έναν έστω αγώνα, αφού την κάλεσαν στο ROC φέτος.

DTM (2006-2012)

Εδώ έρχεται η μεγάλη ευκαιρία για την Σκωτσέζα, αφού αμέσως μετά την πήραν στην Williams. Τόσα χρόνια χωρίς ανταγωνιστικά αυτοκίνητα. Τώρα επιτέλους μπορούσε να αποδείξει τι αξίζει. Πρωταθλήτρια; Όχι. Νίκη; Όχι. Μα καλά ούτε μια νίκη και την πήραν στο ROC; Κάτι δεν θα πρέπει να κάνει καλά;

Δεν απαντάω άλλο τις ερωτήσεις μου, γιατί θα χαρακτηριστώ κομπλεξικός μισογύνης και δεν θέλω να διώξω τις χιλιάδες γυναίκες αναγνώστριες. Σκέφτομαι μόνο πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν είχε ακόμα το επίθετό της… Stoddart.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...