Φήμες: Ο Kovalainen θα αντικαταστήσει τον Kimi Raikkonen

Σχετικά άρθρα

Heikki Kovalainen

Εντός ολίγου αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του Heikki Kovalainen στη θέση του συμπατριώτη του Kimi Raikkonen, ο οποίος δεν θα πάρει μέρος στα τελευταία GP του πρωταθλήματος, λόγω εγχείρησης.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Lotus προσέγγισε τον Nico Hulkenberg ως πιθανό αντικαταστάτη, αλλά ο Γερμανός απέρριψε την προσφορά, για να τελειώσει την χρονιά του στην Sauber.

Παρόλο που η Lotus θα μπορούσε να στραφεί στον δοκιμαστή της ομάδας Davide Valsecchi, ο 26-χρονος Ιταλός δεν ήταν στις προτιμήσεις της ομάδας, καθώς του λείπει η εμπειρία. Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Eric Boullier δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του:

Μαχόμαστε για την 3η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και χρειαζόμαστε έναν οδηγό με εμπειρία που να γνωρίζει την μάχη για βαθμούς. Δεν λέω πως ο Davide δεν δικαιούται μια ευκαιρία, γιατί έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι μαζί του, αλλά του λείπει η εμπειρία.

Ο Φιλανδός Mika Salo, που είχε προβλέψει την πιθανή απουσία του Raikkonen από τα τελευταία GP, είπε για τον Kovalainen:

Ο Heikki περίμενε από καιρό κάτι τέτοιο και αν ήμουν αγωνιστικός διευθυντής, θα τον προτιμούσα από τον Valsecchi.

Ο Kovalainen έχει μία νίκη στην καριέρα του με την McLaren και παρότι δεν αγωνίστηκε φέτος, έχει πάρει μέρος στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής σε δύο αγώνες, οδηγώντας για την τελευταία ομάδα με την οποία αγωνίστηκε, την Caterham.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα