H Σαουδική Αραβία θέλει να περιορίσει το drifting

Σχετικά άρθρα

hagwalah

Το hagwalah είναι “γνωστό σπορ” στην Σαουδική Αραβία με την κυβέρνηση της χώρας να θέλει να το περιορίσει. Καθημερινά 19 άτομα συλλαμβάνονται κάνοντας drift σε δημόσιους δρόμους με μεγάλη ταχύτητα και πλέον όποιος συλλαμβάνεται θα παίρνει πρόστιμο 10.000 ριάλ (περίπου 2.000 ευρώ) και θα απαγορεύεται να οδηγήσει το αυτοκίνητό του για έναν μήνα. Αν ο ίδιος οδηγός συλληφθεί για δεύτερη φορά να driftάρει δημοσίως, τότε θα χάνει το αυτοκίνητό του για 3 μήνες, θα παίρνει πρόστιμο 4.000 ευρώ και θα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 6 έως 12 μηνών.

Αν μετά από δύο πρόστιμα κάποιος δεν έβαλε μυαλό και συλληφθεί για τρίτη φορά, τότε θα παίρνει πρόστιμο 8.000 ευρώ, θα καταλήγει στη φυλακή, με το αυτοκίνητο του να κατάσχεται για 1 έως 5 έτη.

Δεν θα τιμωρούνται μόνο οι οδηγοί όμως, αλλά και οι συνεπιβάτες και οι θεατές για την συμμετοχή τους ή την παροχή βοήθειας στις παράνομες αυτές δραστηριότητες. Το πρόστιμο για τον καθένα ανέρχεται στα 1.500 ριάλ (300 ευρώ), ενώ δεν θα μπορούν να οδηγήσουν το αυτοκίνητό τους για 15 ημέρες.


[Πηγή: Arab News]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...