Η CEO της General Motors, αναδείχθηκε η ισχυρότερη γυναίκα στις επιχειρήσεις

Σχετικά άρθρα

Tuesday, October 15, 2013 Fortune The Most Powerful Women Washington, D.C., USA 9:00 AM SOLUTIONS DESK OPENS Photograph by Stuart Isett/Fortune Most Powerful Women

Η Mary Barra δεν έχει κλείσει ούτε μήνα στο τιμόνι της General Motors αλλά οι έπαινοι έρχονται από παντού. Αυτή τη φορά, πηγή είναι το περιοδικό Fortune που ανέδειξε την Barra την Ισχυρότερη Γυναίκα στις Επιχειρήσεις, μπροστά από την πρόεδρο και CEO της IBM, Ginni Rometry και την CEO της Pepsi, Indra Nooyi.

Η Barra εργάζεται στην GM τα τελευταία 33 χρόνια! Στα 18 πήγε στο General Motors Institute και ξεκίνησε την πρακτική της στο εργοστάσιο της Pontiac ενώ το 1990, πήρε το MBA της από το Stanford. Πριν πάρει τη θέση του CEO του Αμερικανικού κολοσσού, ήταν αντιπρόεδρος Global Product Development, Purchasing and Supply Chain και εν μέρει υπεύθυνη για την αναδιάρθρωση στην Opel ενώ πριν από αυτό, είχε διάφορους ρόλους μέσα στην εταιρία.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό, είπε πως “στόχος μας για την General Motors, είναι να την κάνουμε την εταιρία με την μεγαλύτερη αξία”. Για να το κάνει βέβαια αυτό, πρέπει να ενδυναμώσει την Cadillac και την Chevrolet και να συνεχίσει να αναπτύσσεται σε νέες αγορές, η σημαντικότερη εκ των οποίων, είναι φυσικά αυτή της Κίνας. Η Barra έκλεισε τη συνέντευξη λέγοντας πως ποτέ δεν ζήτησε για αύξηση ή προαγωγή όσο καιρό εργάζεται για την GM. “Κάνε κάθε δουλειά σαν να πρόκειται να την κάνεις για την υπόλοιπη ζωή σου και δείξει πως την έκανες δική σου”. Με λίγα λόγια, αν δείξεις την αξία σου, κάποιος θα σε προσέξει.

[Πηγή: Fortune Magazine (1), (2)]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford και GM εξετάζουν συνεργασίες για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους

Τόσο η Ford όσο και η GM δήλωσαν πως εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασιών για τη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να ανταγωνιστούν...