Η Nissan θέλει να ξεπεράσει σε πωλήσεις στην Ευρώπη την Toyota μέχρι το 2016

Σχετικά άρθρα

Trevor-Mann

Το 1998, η Toyota ξεπέρασε τη Nissan σε πωλήσεις στην Ευρώπη και έκτοτε δεν έχει κοιτάξει πίσω. Όμως σύμφωνα με τον πρόεδρο της Nissan Europe, Trevor Mann, στόχος της Nissan παραμένει η κατάκτηση του άτυπου τίτλου του No1 κατασκευαστή από την Ασία στην Ευρώπη μέχρι το 2016 και πιστεύει πως η εταιρία του μπορεί να τον πετύχει.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ο δρόμος μέχρι την επίτευξη αυτού του στόχου θα είναι εύκολος. Μπορεί η Nissan να έχει λανσάρει τα νέα Qashqai και X-Trail και να ετοιμάζει το ανανεωμένο Juke που παρουσιάστηκε στη Γενεύη αλλά και η Toyota δεν πάει πίσω. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε την διαρκώς ανοδική πορεία της Hyundai που το 2013 πέρασε για πρώτη φορά τη Nissan σε πωλήσεις στην Ευρώπη.

Παρόλα αυτά, ο Mann πιστεύει πως η αγορά στο σύνολο της θα σταθεροποιηθεί το 2014 και πως το μερίδιο της Nissan σε αυτήν την αγορά θα ανέβει. Για την ακρίβεια, περιμένει πως θα πουλήσει περίπου 750.000 οχήματα (200.000 εκ των οποίων θα είναι Qashqai) συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος έκλεισε λέγοντας πως το νέο compact hatchback της Nissan θα βασίζεται στην CMF πλατφόρμα (την ίδια που χρησιμοποιεί και το Qashqai) ενώ θα παρουσιαστεί λίγο πριν την έκθεση του Παρισιού.

[Πηγή: Automotive News]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...

Η Nissan μειώνει τις εκτιμήσεις κερδών της

Η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη της, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω "γήρανσης" των...