Τα φαινόμενα απατούν με αυτό το Volkswagen Golf GTI W12 650

Σχετικά άρθρα

VW-Golf-GTI-W12-Concept-1[2]

Χωρίς καμία απολύτως αμφιβολία, το πιο εντυπωσιακό Golf που παρουσιάστηκε ποτέ από την Volkswagen, είναι το 2007  Golf GTI W12 650. Ένα απίστευτο concept, φουσκωμένο όσο δεν πάει και με έναν 6-λιτρο, twin-turbo W12 τοποθετημένο εκεί που υπό φυσιολογικές συνθήκες βρίσκονται τα πίσω καθίσματα, να αποδίδει 650 άλογα και 720 Nm ροπής.

Η VW δυστυχώς ποτέ δεν έβγαλε στην παραγωγή το concept αλλά το παρουσιαστικό του, ενέπνευσε διάφορες εταιρίες για την κατασκευή wide bodykits βασισμένων σε αυτό. Ένα τέτοιο bodykit φορά και το Golf που βλέπεις στις φωτογραφίες και ομολογώ πως είναι εξαιρετικά πετυχημένο. Αν εξαιρέσεις κάποιες μικρολεπτομέρειες όπως τα πίσω φωτιστικά σώματα, οι ζάντες ελαφρού κράματος και οι καθρέφτες, το σχέδιο είναι πιστό στο αυθεντικό.

Επειδή όμως ο τίτλος είναι αυτός που διάβασες, κάπου πρέπει να υστερεί το συγκεκριμένο Golf. Βασικά, με εξαίρεση το bodykit, υστερεί στα πάντα. Το εσωτερικό είναι απείραχτο και αν περίμενες να είναι τουλάχιστον η GTI έκδοση, θα σε απογοητεύσω. Είναι η βασική, με τον ατμοσφαιρικό 1400άρη! Είναι με λίγα λόγια αυτό που λένε οι Αμερικάνοι “all show and no go”. Κρίμα, γιατί με λίγες επεμβάσεις στην καμπίνα και έναν –σημαντικά- ισχυρότερο κινητήρα, θα ήταν σχεδόν τέλειο!

Παρεμπιπτόντως, το Golf αυτό πωλείται στο eBay της Αγγλίας έναντι 6.790 λιρών ή 8.250 ευρώ.

ΠηγήeBay UK

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...