Ποιος θα αντικαταστήσει τον Ecclestone;

Σχετικά άρθρα

Bernie-Ecclestone Original

Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφόρησαν, από πηγές μέσα από την CVC Capital Partners, ο Richard Scudamore θα ήταν ιδανικός αντικαταστάτης του Bernie Ecclestone, σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε καλά στη δίκη του Μονάχου. Πολλά ονόματα έχουν συνδεθεί κατά καιρούς με την θέση του Ecclestone, ακόμα και η πιθανότητα αντικατάστασης του Βρετανού με ένα μικρό συμβούλιο.

Ο 54-χρονος Scudamore, είναι αυτή τη στιγμή ο “Bernie” της Αγγλικής Premier League. Ο ρόλος του ως CEO, τον καθιστά υπεύθυνο χορηγιών και τον άνθρωπο κλειδί, στις συμφωνίες τηλεοπτικών δικαιωμάτων, που αφορούν το Αγγλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Μέσα σε 12 χρόνια, ο Βρετανός κατάφερε να διπλασιάσει τις τιμές που πρέπει να πληρώνουν τα κανάλια, για να έχουν δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων της Premier League.

Richard Scudamore 2

Ο Scudamore, όμως, υπάρχει περίπτωση να χάσει την τωρινή του δουλειά, διότι βρέθηκαν κάποια email του με σεξιστικά σχόλια. Στα ιδιωτικά αυτά email, ο Scudamore έκανε “χιούμορ”, αναφερόμενος στους “έξυπνους Κινέζους” και τις λύσεις τους για περιορισμό της γεννητικότητας, καθώς “η γυναίκα γίνεται όλο και πιο εκνευριστική, όσο μεγαλώνει η οικογένειά της”. Σε ένα άλλο ο Βρετανός εξιστορούσε το αντρικό παραμύθι, σύμφωνα με το οποίο “ο πρίγκιπας ζήτησε από την πανέμορφη πριγκίπισσα να τον παντρευτεί, αλλά αύτη του απάντησε όχι, οπότε ο πρίγκιπας έζησε την υπόλοιπη ζωή του κάνοντας βόλτες με μηχανές και πηδ****ς λεπτές β*ζ*ρ**δες γκόμενες”. Αυτό όμως δεν φαίνεται να επηρεάζει τον τρόπο που έχει για να βγάζει χρήματα, έτσι η πηγή από την CVC δήλωσε:

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα είναι η δύναμη της Formula 1. Σε αυτό είναι φοβερός ο Bernie, σε αυτό είναι φοβερός και ο Scudamore. Αν δεν μπορούμε να έχουμε τον Bernie, θα χρειαστούμε κάποιον σαν τον Scudamore. Δεν πιστέψαμε ποτέ ότι θα μπορούσε να είναι διαθέσιμος, αλλά αν είναι θα πρέπει να το σκεφτούμε πολύ σοβαρά.

Ecclestone - Worff - Horner - Lauda

Ένα άλλο όνομα όμως, που ακούγεται αρκετά τον τελευταίο καιρό, είναι αυτό της Sacha Woodward-Hill. Της Διευθύντριας του νομικού τμήματος της Formula 1, η οποία έχει αναλάβει κάποιες από τις εργασίες του 83-χρονου, τους προσεχείς μήνες της δίκης. Ο Ecclestone, ο οποίος έχει δηλώσει πως ο αντικαταστάτης του πιθανότατα θα είναι γυναίκα, φαίνεται πως την εμπιστεύεται αρκετά, ώστε να της αναθέσει κάποιες από τις αρμοδιότητές του.

Η Woodward-Hill εργάζεται στην Formula 1 εδώ και 18 χρόνια και είναι πολύ πιθανό να επικρατήσει, αν η CVC χρειάζεται κάποιον που να γνωρίζει καλά την επιχείρησης της Formula 1. Φυσικά, κατά καιρούς έχει ακουστεί και το όνομα του Christian Horner, αλλά νομίζω πως ο Luca di Montezemolo είχε δίκιο, όταν είπε πως πρόκειται για αστείο του Ecclestone.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...