Teaser: Mercedes AMG GT [w/video]

Σχετικά άρθρα

mercedes amg gt

Η Mercedes-Benz έδωσε στον αέρα το micro-site της AMG GT και εκτός από τη παραπάνω φωτογραφία, έδωσε και ένα teaser video του πρώτου αυτοκινήτου που ανέπτυξε μόνη της η AMG, το εσωτερικό του οποίου έχει ήδη παρουσιαστεί επίσημα. Ντεμπούτο θα κάνει στην έκθεση του Παρισιού τον ερχόμενο Οκτώβριο, οι παραγγελίες της θα ξεκινήσουν από τις 6 του Οκτώβρη, με τις πρώτες να παραδόσεις να γίνονται στις αρχές του 2015.

Το αυτοκίνητο με κωδική ονομασία C190, είναι το πρώτο εξολοκλήρου δημιούργημα της AMG, είναι ότι ομορφότερο έχει σχεδιάσει ποτέ, με στελέχη της AMG να δηλώνουν πως ο νέος κινητήρας θα είναι ένα πολύπλοκο αριστούργημα.

Το σπορ αυτοκίνητο θα έχει διαχρονικά κλασσική ομορφιά και στο πλάι του δεν θα διαθέτει καθόλου σχεδιαστικές γραμμές, ενώ κάτω από το καπό του θα υπάρχει ο νέος V8 4,0-λίτρων twin-turbo κινητήρας απόδοσης 486, 526 και 587 ίππων στην έκδοση Black Series, ο οποίος θα είναι συνδυάζεται μόνο με το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Η AMG GT θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά ως coupe, αφού η Mercedes-Benz θεωρεί πως ενδεχομένως θα κόψει πωλήσεις από την SL-Class. Το σπορ γερμανικό αυτοκίνητο θα έχει κύκλο ζωής έξι ετών και το 2020 θα καταργηθεί, με μια νέα SLS AMG, κατασκευασμένη πάνω σε ένα νέο carbon σασί να την αντικαθιστά.

Θα έχει μήκος 4.500 mm, (-140 mm σε σχέση με την SLS AMG), πλάτος 1.939 mm και ύψος 1.287 mm. Θα κατασκευαστεί πάνω στη κοντύτερη μορφή του αλουμινένιο σασί της SLS και θα φορά ζάντες 19″ με ελαστικά διαστάσεων 265/35 μπροστά και 295/30 πίσω.

Bonus! Δες και ένα spy video της από το Ring.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στις 2 Μαΐου τα αποκαλυπτήρια του Renault Symbioz

Από τις αρχές του έτους η Renault έχει γνωστοποιήσει ότι ετοιμάζει ένα μεσαίο crossover, το οποίο θα ονομαστεί Symbioz. Σήμερα, η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε...